נהיגה ללא רישיון או תיקון רכב בשטחים

  • בבקשה ייעוץ דחוף
    רוני | 18/05/2012 21:58

    שלום רב, מזה כתקופה ארוכה אני מתקן את רכבי במוסך בעיר העתיקה אני מכיר את בעל המוסך שהוא בעל ת.ז. כחולה ועובד עם ישראלים רבים. בעקבות בעיה בלתי פתירה בגיר של הרכב שוחחתי עם אחד העובדים שבמוסך והוא הפנה אותי למוסך של אחיו שכטענתו הוא מומחה לגיר ברכב אוטומט. אני רוצה לציין שזהו עובד שמועסק תקופה ארוכה במוסך שבו אני נוהג לתקן את הרכב. קבעתי איתו בשעות הבוקר בצומת קרית ארבע והוא אמר לי שיכניס את הרכב למוסך במרחק כמה עשרות מטרים משם בשטח ערבי בזמן שאני אמתין בצומת. נתתי לו את הרכב וכאשר הוא חצה את הצומת הוא לא עצר בתמרור אדום ונתפס על ידי ניידת משטרה. מבדיקה עלה שהבחור אינו אזרח ישראלי וכן שכלל אין לו רישיון נהיגה. התחננתי בפני השוטרים ואמרתי להם שהדבר נעשה בתום לב ושאני מכה על חטא ומודע כעת למעשיי אך השוטרים אמרו שאי ידיעת החוק אינה פוטרת ממנו ושעליהם להעביר את המקרה לדרגים בכירים יותר. אני רוצה לציין שהבחור נקנס וכן שהוזמנו לשימוע בעוד כמספר ימים אצל קצין משטרה. כעת גיליתי שהדבר גובל בפלילים ברצוני לציין שאני אזרח שומר חוק מאז ומעולם וכן שהרכב רשום על שמו של בני (הוא רכש לאחרונה רכב נוסף) וטרם עשינו העברת בעלות, הדבר נעשה ללא ידיעתו של בני, יחד עם זאת עליי להתייצב עימו לשימוע שכן יש צורך בבעל הרכב. אודה לך מאוד על כל ייעוץ, האם הדבר עלול לפגוע בבני? מהן ההשלכות, כל עצה תתקבל בברכה. אני רק רוצה לציין שהדבר נעשה בתום לב מוחלט אפילו בטיפשות הנחתי שהעובד הינו תושב חוקי שכן הוא מועסק זמן רב במוסך שבו אני נוהג לטפל וכן שכבר ראיתי אותו מסיע רכבים במוסך כך שכלל לא עלה בדעתי לבדוק אם יש לו רישיון נהיגה ושרק כעת אני מבין את חומרת העניין. אודה לך מאוד על כל עצה. תודה מראש.

    • נהיגה ללא רישיון או תיקון רכב בשטחים
      ציקי פלדמן, עו"ד | 19/05/2012 08:31

      שלום, משאלתך לא הבנתי, האם השימוע מתייחס לנהיגה ללא רישיון או שמא זומנת לחקירה לעניין העובדה שהכנסת את הרכב לתיקון בשטחים- שזו מהווה עבירה פלילית? ציקי פלדמן, עו"ד

      • תשובה
        רוני | 19/05/2012 08:46

        הבחור שקבעתי איתו (עובד המוסך) נסע ברכב והוא היה אמור להכניס את הרכב לשטחים כדי לתקן אותו שם. בזמן שהמשטרה עצרה אותו הוא נהג לבד ברכב ואז איתרו אותי. לבחור לא היה רישיון נהיגה ולא ת.ז. כחולה. דבר שלא ידעתי. כלומר השימוע מתייחס לכך שנתתי לו לנהוג ברכב לשטחים לעובד זר ללא ת.ז. כחולה ובנוסף שאין לו כלל רישיון נהיגה.

        • שאלה נוספת
          רוני | 19/05/2012 22:16

          מהו אם כן העונש שניתן לקבל על מקרה שכזה? האם ניתן לפתוח בהליכים פליליים כנגדי?