זכאות לסנגור ציבורי

  • האם אני זכאי לקבלת יצוג .
    יוני | 17/05/2012 19:03

    שלום ,בן 20 נעצרתי לפני כ 3 חודשים עם אופניים אשר נקנו בידי והתבררו כגנובות נפתח לי אל זה תיק פלילי חשד לגנבה קיים עוד אדם אשר חשוד בגנבת האופניים אין שום  הוכחות שאני ביצתי את העברה (הגנבה)העם אפשרי לסגור את התיק והעם אני זכאי לייצוג עורך דין מהמדינה עם התיק לא הגיע למשפט ?תודה לעונים .

    • זכאות לסנגור ציבורי
      עו"ד יוסף רז | 17/05/2012 21:13

      מאחר ואינני סנגור ציבורי אני לא בקיא בזכאות. פנה לסנגוריה הציבורית (את המספר תמצא ב 144) ושאל שאלתך שם.

      • סגירת התיק ?
        יוני | 17/05/2012 21:42

        בנוגע לשאלה הראשונה האם אני יכול לסגור את התיק שנפתח לי ואיך אני צריך לבצע את ההליך הזה ?

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 18/05/2012 09:28

          אתה לא תוכל לסגור שום תיק אלא רק תוכל לפנות לגורם המטפל בבקשה שהוא יסגור. מאחר ולא ברור האם מדובר בתיק מב"ד או תיק סגור ועם כל הכבוד לך, מאחר ואתה אדם מן הישוב ולא עו"ד פלילי, המלצתי אליך לא ליצור שום קשר עם התביעה לבדך ללא עו"ד אתה עלול להזיק לעצמך.

    • זכאות לייצוג ע"י סניגור ציבורי
      אור | 20/05/2012 10:28

      התנאים לזכאות מפורטים בסעיף 18 לחוק הסניגוריה הציבורית ובסעיפי חוק אחרים הנזכרים בו, בייחוד סעיף 15 לחוק סדר הדין הפלילי. והמלצתי לך לא ליצור שום קשר עם עורך דין, שהעצה הכי טובה שהוא יודע לתת היא, שתפנה לעורך דין.