אלימות במשפחה

  • אישום באלימות במשפחה והתנהלות המשטרה -
    מוטי | 14/05/2012 18:31

    לפני שנה וקצת רבנו עם חברתי, הויכוח יצא קולני, במהלכו זרקתי תיק שלה מחלון (כי חשבתי שהיא זרק מקודם איזה פריט שלי), וכנראה מישהו משכנים הזמין את המשטרה. אחרי שעה כשנרגענו, עזרתי לחברה שלי לארוז את דבריה והיינו ביציאה מהבית בדרך להורים שלה (כי חשבנו לקחת פסק זמן) הגיעו 2 שוטרים. אחד מהם פתח עליי פה והתחיל לדבר בצורה מגעילה. כשביקשתי ממנו לדבר בצורה מנומסת ואמרתי שאני לא מוכן לשמוע דיבור כזה, אמר לי "אין בעייה, אני אלמד אותך לקח". הוא לקח את חברתי הצידה ואני נשארתי עם שוטר השני שהיה דווקא בסדר, ולפי מה שחברה שלי סיפרה לי פשוט התחיל לשכנע אותה שתתלונן עליי, בסגנון "אל תפחדי, למה את מפחדת ממנו, תגידי איך הוא פגע בך" וכו, וכו. היא ענתה לו שהיא לא מפחדת ממני ולא הייתה שום אלימות, אבל הוא לא הרפה ובסוף שאל משהו בסגנון "מה, הוא אפילו לא נגע בך?? לא יכול להיות..." אז היא בגלל שכבר רצתה ללכת וחשבה שהוא יעזוב אותה אחרי זה אמרה שמשכתי לה בקפוצון (זה קרה במהלך הויכוח וזה היה כמו למשוך מישהו בכתף על מנת למשוך את תשומת ליבו - לא אלים בכלל), אבל הדגישה שזאת לא הייתה תקיפה. הוא מייד קפץ ואמר שאנחנו באים איתו לתחנת משטרה. היא אמרה שהיא לא רוצה, אבל הוא אמר שאנחנו חייבים. במשטרה אמרה מספר פעמים שלא קרה כלום וביקשה לעזוב, אבל השוטר אמר שהיא חייבת לתת עדות. במהלך עדות הוא נכנס לחדר חוקר וביקש ממנו להוסיף שמשכתי לה בקפוצון. כשחיכיתי לתוך שלי להיחקר בא אליי אותו שוטר ולקח אותי לחיפוש עם הפשטה, ואני די בטוח שעשה זאת רק מתוך רצון להשפיל אותי. כשאני נחקרתי חברה שלי התקשרה אליי מספר פעמים, דיברה עם חוקר שוב בטלפון שלי ואמרה לו שלא היה כלום. בסוף שוחררתי בערבות ונלקחו לי דגימות רוק ואצבעות. הוזמנתי גם להצטלם ולתת עוד דגימות למחרת, אבל לא הלכתי, כי לא עשיתי שום עבירה, לכן לא רציתי שדגימות שלי יהיו במאגרי משטרה, שאחרי המקרה אין לי טיפה של אמון בה. אחרי האירוע הלכנו יחד עם חברה למח"ש והגשנו תלונה נגד אותו שוטר על מעצר שלא בתום לב, אבל חקירה נגדו לא נפתחה. כמו כן, חברה שלי פנתה מספר פעמים לאיזה מישהי שהייתה אחראית על התיק שנפתח נגדי בבקשה לבטל אותו, כי לא הייתה שום אלימות, אבל היא נענתה ש"אי אפשר". שנה אחרי המקרה לפני כמה ימים קיבלתי מכתב שהוגש נגדי כתב אישום בתיק הנ"ל ויש לי דיון בבית משפט. החברה שלי, שבזמן הזה הספקנו להתארס וכרגע אנחנו מחפשים אולם אירועים לחתונה מצוינת בו כעדת תביעה. המצב פשוט הזוי - בגלל איזה שוטר מניאק שפעל מתוך נקמנות אישית ולא בתום לב אני מואשם ב"משיכת קפוצון" שזה הפל ל-"תקיפה בנסיבות מחמירות" ושבירת בקבוק בושם (שאותו אני קניתי בכסף שלי) וזה הפך ל-"נזק במזיד לרכוש". חשבתי ללכת לתביעות, לנסות לדבר איתם ולהסביר להם מה באמת קרה, אבל אני מפחד שהם יבקשו להפריד ביני לבין חברה שלי בטענה שזאת הטרדת עד - ורק זה חסר לנו לפני החתונה. בקיצור, אנחנו הולכים, מתלוננים, מספרים מה היה והתחושה שאף אחד לא מקשיב ולא שומע והמשטרה בשלה. רציתי לבקש עזרה ולהתיעץ מה אפשר וכדאי לעשות במקרה כזה? תודה מראש.

    • אלימות במשפחה
      עו"ד איתמר סיון | 15/05/2012 06:55

      ממליץ לך לשכור שירותיו של עו"ד פלילי מיד! לא מדובר בתיק שצריכה להיות בו הרשעה, על פניו. בהצלחה

      • כשהגשתי תלונה במשטרה על איומים אף אחד לא בא....
        סתם אזרח | 15/05/2012 12:51

        אני בשוק שבכלל שוטר הגיע. איך הצלחת לעשות את זה עם שוטר? תלמד אותי איך גורמים למשטרה לעבוד? בהצלחה במשפט אם יהיה,ומזל טוב.

        • אין לי מושג איך לגרום להם להגיע -
          מוטי | 15/05/2012 23:35

          כמו שכבר כתבתי, אנחנו בכלל לא הזמנו אותם. וכשאני מזמין, הם גם לא באים...