האם עברתי עבירה של גניבה?

  • ראיתי אופניים זרוקות על הכביש ולקחתי אותם .
    רועי | 13/05/2012 03:02

    תוך כדי משמרת במקום העבודה שלי הבחנתי באופניים שזרוקות בצידי הכביש ( האופניים היו ללא ברקסים ושרשרת לא תקינה  ) אז לקחתי אותם והעמסתי אותם על הרכב במחשבה שאם הצליח לתקן אותם אז אני גם יוכל להשתמש בהם .האם מעשה שכזה נחשב כגניבה לפי החוק?אני אשמח לקבל תשובה מאחר שבמקום העבוהד שלי מאשימים אותי שגנבתי אותם.באותו הזמן היו איתי 2 מעמיתי לעבודה.

    • האם עברתי עבירה של גניבה?
      עו"ד יוסף רז | 13/05/2012 12:04

      חוק העונשין מגדיר גניבה כך: סימן א': גניבה גניבה – מהי [א/263] 383. (א) אדם גונב דבר אם הוא – (1) נוטל ונושא דבר הניתן להיגנב, בלי הסכמת הבעל, במרמה ובלי תביעת זכות בתום לב, כשהוא מתכוון בשעת הנטילה לשלול את הדבר מבעלו שלילת קבע; (2) בהיותו מחזיק כדין דבר הניתן להיגנב, בפקדון או בבעלות חלקית, הוא שולח יד בו במרמה לשימושו שלו או של אחר שאינו בעל הדבר. [א/268] (ב) לענין גניבה לפי סעיף קטן (א) אין נפקא מינה שהנוטל או השולח יד הוא חבר דירקטוריון או נושא משרה בתאגיד שהדבר שייך לו, ובלבד ששאר הנסיבות מצטרפות כדי גניבה. (ג) לענין גניבה – (1) "נטילה" - לרבות השגת החזקה – (א) בתחבולה; (ב) בהפחדה; (ג) בטעות הבעל ובידיעת הנוטל שההחזקה הושגה כך; (ד) במציאה, אם בזמן המציאה מניח המוצא שאפשר באמצעים סבירים לגלות את הבעל; (2) "נשיאה" - לרבות הסרת דבר ממקומו, ובדבר המחובר - הסרתו לאחר ניתוקו הגמור; (3) "בעלות" - לרבות בעלות חלקית, החזקה, זכות החזקה או שליטה; (4) "דבר הניתן להיגנב" - דבר בעל ערך שהוא נכסו של אדם, ובמחובר למקרקעין - לאחר ניתוקו מהם. כפי שאתה רואה, המעשה שעשית עלול בנסיבות מסוימות להיחשב כגניבה וזה תלוי בהרבה משתנים, לדוג': היכן בדיוק נמצאו? באיזה שעה (לילה או יום)? מה מצבם ? האם ניתן וצריך היה לשער שהבעלים בקרבת מקום או וויתר עליהם? וכיוב... מצד שני, אם היו מוזנחות ובתוך ערמת אשפה הרי שלא עברת עבירה. לשיקולך!