עבודה בהוראה ורישום פלילי

  • עבודה בהוראה
    שרון | 10/05/2012 11:13

    שלום. אני עובד כמורה כשנה והתבקשתי להביא מהמשטרה אישור על רישום פלילי. התגרשתי מאישתי לפני כ- 8 שנים, אלו היו גירושים מכוערים שבמהלכה היא הגישה נגדי תלונה במשטרה על אלימות. הדבר לא הוכח והתיק נסגר. רציתי לדעת גם האם הדבר יכול לפגוע בסיכויי לעבוד במערכת החינוך וכמו כן האם אפשר למחוק את הרישום הפלילי. תודה מראש!

    • עבודה בהוראה ורישום פלילי
      עו"ד יוסף רז | 13/05/2012 12:11

      1. התבקשת להביא בעצמך תדפיס הרי שמי שביקש זאת ממך עבר עבירה פלילית. אם מקום העבודה שלך זכאי לקבל מידע לפי חוק המרשם הפלילי- הרי שמקבל זאת ירישות מהמשטרה ולא ממך. 2. לפי תיאורך אין לך רישום פלילי אלא לכל היותר רישום משטרתי. ניתן להגיש בקשה למחיקתו בחלוף הזמן וזה תלוי בסוג העבירה (אם מסוג פשע) ובגילך (קטין או בגיר). לשם כך אני מציע להיוועץ בעו"ד המתמחה בבקשות סגירה. 3. גם אם משרד החינוך יחשף לעברך כלל לא בטוח שזה יפגע בך לאור מה שכתוב כאן: http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SCertificateGuides/SCriminalRecord/SCEmployment/ וכאן: http://www.justice.gov.il/MOJHeb/MachleketHaninot/Subjects/HagbalatThumeiIsuk.htm בהצלחה

      • פרוטוקול למשרד החינוך
        תום | 14/05/2012 13:47

        שלום.אבקש לברר באותו עניין האם משרד החינוך, לאחר שקיבל מן המשטרה איזשהו מידע, רשאי לבקש מעובד הוראה להציג בפניו פרוטוקול ביהמ"ש כדי "להוכיח" שהוא ראוי לשמש כמורה (היינו לאבחן את העבירה בה הורשע וכדו'. . . ). [ואם אפשר להוסיף, אז מה לגבי עבירה שהתיישנה אך טרם נמחקה?]