ועוד קטנה

  • עובד הוראה
    מאיר | 08/05/2012 19:16

    שלום. אני עובד כמורה כבר הרבה שנים ולאחרונה המוסד בו אני עובד מבקש ממני לחתום על בקשה למשטרה לקבלת רישום פלילי. לפני כ15 שנה הורשעתי בגניבה ונדונתי ל13 חודשי מאסר בפועל (בפועל ריציתי כ 10 חוד'). מאז כמובן אין לי כל רישום. 1. האם בית הספר יקבל מידע על ההרשעה או שהוא מקבל מידע רק על עבירות מין? 2. מתי ניתן לבקש מחיקת רישום פלילי? תודה מראש!

    • ועוד קטנה
      מאיר | 08/05/2012 19:53

      האם אני חייב בדווח על עברי, שכן כפי שאני מבין עברה כבר תקופת ההתיישנות?

      • התשובה ממש נחוצה לי בדחיפות
        מאיר | 13/05/2012 09:35

        אם מישהו יכול לענות לי/ יודע משהו בנושא, ממש אודה לו אם יסייע לי בנושא. תודה.

    • עבר פלילי ועבודה בהוראה
      עו"ד יוסף רז | 13/05/2012 12:01

      * כדי לדעת האם ההרשעה התיישנה ו/או נמחקה יש לעיין במרשם עצמו. תוכל לבדוק זאת בעמצך על ידי הוצאת תדפיס בכל תחנת משטרה ובחינם. * ככל הנראה המשרד יהא חשוף למידע אודות הרשעות. * אני בכלל לא בטוח שהרשעה זו תפגע בעבודתך לאור האמור כאן: http://www.justice.gov.il/MOJHeb/MachleketHaninot/Subjects/HagbalatThumeiIsuk.htm וכאן: http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SCertificateGuides/SCriminalRecord/SCEmployment/ בהצלחה

      • תודה
        מאיר | 14/05/2012 09:28

        אני מבין שהם יכולים לקבל את המידע, העניין הוא שהם מבקשים א. אישור שלי לברר במשטרה. ב. שאני אצהיר. האם אני חייב להצהיר על עבירה שהתיישנה (ועדיין לא נמחקה?)שוב, תודה!

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 15/05/2012 08:49

          אינך מחויב להצהיר על עבירה שהתיישנה