תלונה לקצין תלונות הציבור

  • שימוש בחומר חקירה פלילית בתביעה אזרחית
    רותם | 05/05/2012 20:48

    יש ברשותי חומרי חקירה שניתנו לי כדין,הוגשו נגדי מס' תלונות במשטרה כאשר 1 התלונות נסגרה מחוסר עניין לציבור בקשתי לצלם את כול חומרי החקירה בכול התיקים בכדי לערר,(רציתי חוסר אשמה) מחומרי החקירה עולה כי הוגשו נגדי תלונות שווא לא מועטות ,חלק זה עולה בברור מחומרי החקירה.השאלות :1.האם אפשר לעשות שימוש בחומרי החקירה לתביעה אזרחית.2.האם אני יכול להגיש תלונה לנציב תלונות הציבור במשטרה עקב מחדלים משטרתיים שעולים מחומרי החקירה.אני חושש מעשיית שימוש בחומרי החקירה שלא לצורך שלשמו נתבקשו.

    • תלונה לקצין תלונות הציבור
      עו"ד אלכס גפני | 08/05/2012 23:06

      1. חומר החקירה שהושג כדין ניתן להגשה, בכפוף לדיני הראיות בהליך אזרחי (הוכחת מתן ההודעה, חקירת גובה ההודעה וכו') 2. ניתן להגיש תלונה לקצין תלונות הציבור של מחוז המשטרה הרלוונטי.

      • שאלת המשך
        רותם | 09/05/2012 00:19

        מה הכוונה הוכחת מתן ההודעה,חקירת גובה ההודעה וכו',מדובר בחומר של חקירות משטרה.