עומס בפרקליטות

  • למה לוקח שנתיים לפרקליטות ברמלה להחליט...
    אמיר | 29/04/2012 20:18

    שלום רב. לפני שנתיים נדקרתי על ידי השכן שלי. רציתי לדעת למה לוקח לפרקליטות שנתיים להחליט אם להגיש כתב אישום או לא? יכול להיות שזה מתעכב בגלל עו"ד של הדוקר שמשפיע בדרך כלשהי על הפרקליטות? האם הסיכויים להגשת כתב אישום נגד הדוקר פוחתים ככל שהזמן עובר? נ.ב. לפני חודש וחצי התקשרתי לפרקליטות והם אמרו שזה נמצא אצל ראש הפרקליטות או משהו כזה. אשמח מאוד לתשובה מפורטת עד כמה שניתן במסגרת הפורום. תודה מראש:אמיר

    • עומס בפרקליטות
      ציקי פלדמן, עו"ד | 30/04/2012 09:36

      אמיר שלום, בהמשך לשאלתך- ידוע כי הפרקליטות כורעת תחת עומס התיקים. זה דבר שכיח מאוד שכתב אישום מוגש לאחר שנתיים לפעמים גם שלוש וארבע שנים.. אולם לשאלתך האם יכול להיות שעורך דינו של הדוקר מעורב- התשובה יכולה להיות חיובית. לפי סעיף 60 א לחוק סדר הדין הפלילי לחשוד או לבא כוחו יש זכות לפנות אל רשויות התביעה ולשטוח טענותיו במטרה לשכנע שלא יוגש כתב אישום נגדו. כך שיכול להיות שזו הסיבה לעיכוב. מקווה שסייעתי. בברכה, ציקי פלדמן, עו"ד

    • החלטה לגבי הגשת כתב אישום
      עו"ד גיל משה | 03/05/2012 16:52

      המערכת אכן פועלת לעיתים לאט מידי (עניין של סדרי עדיפויות וכח אדם). עם זאת הדרך הנכונה לזרז את העניינים איננה להתקשר, אלא לפנות בכתב ובדואר רשום.בכבוד רב עו"ד גיל משה