החזקת סכין

  • כתב אישום
    יאיר | 27/04/2012 14:16

    אני רווק בן 30 פלוס, לפני כשנה וחצי הייתי במועדון, לאחר שכמה בחורות התלוננו עליי שאני מציק להן – השומרים הציאו אותי מהמועדון בתחילת הערב ואז אמרתי להם שיחזירו לי את הכסף – כי זה היה תחילת הערב, אז השומרים אמרו לי לחכות ליד הקופה. אני חיכיתי ואז אחד השומרים דחף אותי מחוץ למועדון. הייתי מאוד נרגז – וקיללתי את השומרים – ואז שומר עם מבטא ערבי יצא מהמועדון והתחיל לדחוף אותי. אני ניבהלתי ובמקרה היתה לי סכין של חיתוך טיסנים בכיס, ואז שלפתי אותה ואחרי זה החזרתי אותה לכיס. והוא הפסיק לדחוף אותי. התחלתי ללכת לכיוון הרכב – ואז כמה שומרים קפצו עליי וחנקו אותי והוציאו לי את הסכין חיתוך מהכיס. אחרי זה הגעתי לחנייה – והם שוב קפצו עליי שהסכין ביד שלהם – והשכיבו אותי על הרצפה ובעטו בי וקראו למשטרה. השומרים טענו שהלכתי לרכב שלי להביא סכין – וזה לא היה נכון, מכיוון שהסכין היתה עליי , כי שכחתי אותה בכיס, ובמקרה לא בדקו טוב ונכנסתי עם הסכין למועדון – כך שלא חזרתי לרכב להביא אותה. הייתי במעצר לכמה שעות ושיחררו אותי עם חודש הרחקה מהאיזור. לאחר שנה שלחו לי מכתב שהם רוצים טיעון – למה לא כדאי להגיש נגדי כתב-אישום, אני כתבתי להם את אותה הגירסה בתוספת שזאת היתה תקופה קשה שהייתי מחוסר עבודה וחברה שלי עזבה אותי ואמא שלי היתה אחרי מחלה קשה. עכשיו שלחו לי מכתב שהם לא מקבלים את הטיעון שלי ושהם הגישו כתב אישום על החזקת סכין או דוקרן. השאלה שלי – האם אחרי שנה וחצי בערך – יכולים לעצור אותי שוב, כי עכשיו החיים שלי התחילו להסתדר – ומעצר רק יהרוס לי אותם ויפגע גם במשפחתי. ואני גם לוקח כדורי הרגעה כדי לא להיות עצבני. מה העונש להערכתם שיכולים לתת לי? אין לי תיקים פליליים , אך יש לי רישום פלילי שכל התיקים נסגרו מחוסר ראיות, רישום על עברות אינטרנט ואיומים.

    • החזקת סכין
      עו"ד אלכס גפני | 27/04/2012 14:46

      שלום יאיר! 1. לא ניתן לעצור אותך בגין עבירה לפני שנה וחצי. 2. נושא העונש מורכב - עמדת התביעה בדרך כלל בעבירות מהסוג הזה היא למאסר בפועל שירוצה בעבודות שירות, אבל הדבר תלוי בנסיבות המקרה. 3. בישיבה הראשונה תבקש שימונה לך סנגור ציבורי או תשכור שירותי עורך דין פרטי.

      • קח דחוף עו"ד
        עו"ד | 08/05/2012 19:24

        קח דחוף עורך דין, שלם לו בתשלומים (ותדאג שלא יקבל את כל הכסף לפני שהעניין נגמר!!!). לא רוצה "לבעס" אותך אבל על מנת להבהיר לך אוכל לומר שרוב הסיכויים שאם היית לוקח עורך דין לצורך מכתב התגובה, כלל לא היה מוגש כתב אישום. לכן אל תזלזל עכשיו וטפל בעניין ברצינות (ואם לא הבנת אבהיר, הזהר מעורכי דין שיקחו כסף ולא יעשו כלום כי גם כאלה יש למרבה הצער)

      • האם אפשר לאסור אותי אחרי שנה וחצי?
        יאיר | 15/05/2012 21:31

        שלום, שלחו לי מכתב שיוגש נגדי כתב אישום בימים הקרובים, אני הודעתי בעברה שהחזקתי סכין להגנה עצמית בגלל שאיימו עליי ופחדתי ואני סובל מחרדות. החיים שלי הסתדרו לבינתיים - האם אחרי שנה וחצי יכול שופט להחליט לתת לי עונש מאסר בפועל? כי במשטרה ביקשתי להישפט באותו היום - אבל שיחררו אותי, ועכשיו ניזכרו אחרי שנה וחצי להגיש נגדי כתב אישום ואני מפחד שדווקא עכשיו בגלל האירועים שקורים בזמן האחרון השופט יחליט שהוא רוצה להכניס אותי לכלא - האם זה אפשרי? תודה יאיר