עיון בפרוטוקול משפט

  • ?עיון בפרוטוקולים של משפט/ בקשת מידע מהפרקליט?ות
    יובל | 24/04/2012 11:18

    ?עיון בפרוטוקולים של משפט / בקשת מידע מהפרקליט?ותשלום,שמי יובל ואני סטודנט לתואר שני במדעי החברה. לצורך עבודת מחקר אקדמית אני מחפש תיקים פליליים שעוסקים בעבירות הריגה. יש לי שתי שאלות שעוסקות בהשגת מידע שאינו מופיע באינטרנט:1. אני מעוניין לעיין בפרוטוקולים של תיק שנדון בבית המשפט המחוזי בחיפה, שמסווג כפתוח לציבור, ופסק דינו פורסם. הפרוטוקולים לא פורסמו ברשת (לא במאגרי המידע ולא באתרי בתי המשפט ונט המשפט). האם אני יכול לקבל את הפרוטוקולים של המשפט? האם קיימת גישה חופשית בבית המשפט למסמכים אלה? אם כן, מה עלי לעשות?2. מקרה רצח שאירע לפני כמה שנים בוצע בידי אדם קשיש. המקרה פורסם בהבלטה בעיתונות אך ניסיון למצוא פס"ד בעניינו עלה בתוהו. אני מעוניין לדעת מה קרה בתיק. האם אני יכול לפנות למשטרה (הוא נעצר בירושלים וככל הנראה היה תושב העיר בעת המקרה) ולבקש לעיין בכתב האישום שהוגש ביום שלאחר המעצר? האם יש מידע כלשהו שאני זכאי לצפות בו שניתן להשיג במשטרה?האם אפשר לבקש מפרקליטות המחוז בקשה לבירור החלטות בעניין המקרה?אשמח לכל סיוע,תודה,יובל.

    *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין בחיפה

    • עיון בפרוטוקול משפט
      עו"ד יוסף רז | 25/04/2012 06:09

      בעיקרון שאלתך לא נוגעת לפלילים ועליך לפנות לפורום בתי משפט לתשובה. יחד עם זאת, למיטב ידיעתי כשאין איסור קונקרטי על פרסום הליך מסוים (כגון דלתיים סגורות) אין מניעה לעיין בפרוטוקול. לגבי איך- נסה לפנות למזכירות בית המשפט או במכתב להנהלת בתי המשפט. לגבי התיק שאינך מאתר- נסה לאתר את שם עו"ד שייצג ודרכו לאתר או כל פרט אחר שיעזור לך לקבל את מספר התיק. בהצלחה