רישום משטרתי

  • בקשר לאירוע שקרה
    חסוי | 24/04/2012 00:22

    שלום, לפני כשלוש שנים בהיותי בן 14 הייתי בשכונה עם הבן של השכנה, ואחרי זה הוא נפל וכנראה נהיה לו סימן כחול ביד.הוא הלך לבכות, ואמר שהרבצתי לו, אמא שלו הזמינה משטרה, ואני ברחתי כי בזמנו פחדתי ממשטרה.בקיצור שחזרתי המשטרה כבר הלכה ואמא שלי אמרה שהם עלו לבית שלי, וראו תתעודת זהות שלי, אך לא רשמו שום דבר.גם לא מספר טלפון.אחרי זה הם הלכו לשכנה בחזרה, ואמרו לה שהם דיברו עם אמא שלי ואמרו לאמא שלי שאני לא יתקרב אליהם כי יש להם בעיה או משהו כאילו שהם קצת משוגעים, וככה זה נגמר.אחרי זה פגשתי את אחותו של זה שבכה, ושאלתי אותה מה השוטרים אמרו להם, הם אמרו שהם פתחו לי תיק.עברו שלוש שנים מאז, ומעולם לא נחקרתי במשטרה, או זומנתי.השאלה שלי היא האם יתכן שפתחו לי באמת תיק מבלי שיתקשרו אלי או יזמנו אותי לחקירה?ושאלה שניה, האם יתכן שפתחו לי תיק מבלי שהשכנה תתלונן? יש מצב שהשוטר פתח את התלונה במקומה? כי אני יודע שהיא לא התלוננה עלי ב 100 אחוזים.האם השוטר יכל לפתוח את התיק כבר מהמחשב שלו? ולעשות לי רישום משטרתי מבלי שאפילו נחקרתי או נכחתי במקום?תודה רבה לך אני מקווה שתעזור לינושא זה די מטריד אותי.

    • רישום משטרתי
      עו"ד יוסף רז | 25/04/2012 06:07

      להערכתי הסיכוי שיש לך רישום הוא קלוש, אבל עדיין אפשרי. אם אתה רוצה להיות רגוע פשוט תיגש לתחנת משטרה ותבקש להוציא ר.פ- שם תראה האם ישנו רישום. במידה ויש- ניתן גם לפעול למחיקתו.

      • המשך לרישום משטרתי בבקשה עזרה
        חסוי | 25/04/2012 12:44

        שלום, ביררתי עם אמא שלי והיא אמרה שהוא לקח תתעודת זהות ואמר לה שהוא רצה לעצור אותי כי זה כבר לא פעם ראשונה, אני יודע שהיא משקרת מכיוון שבחיים לא הזמינו לי משטרה חוץ מהפעם הזאת, וגם אני לא מוכר להם ברוך ה'.כנראה אמא שלי ניסתה להפחיד אותי כדי שלא אעשה זאת להבא.אני חושב שהוא רק רשם תתעודת זהות שלי, בכל מקרה כמה שאלות קטנות:1. אם הוא לקח תמספר תעודת זהות שלי, האם הוא יכול להגיש תתלונה במקומם? או שהם צריכים?2. האם מספר אירוע נחשב לעבר פלילי? אם הם רושמים במחשב תמספר אירוע ואת התעודת זהות שלי, האם זה ימחק אם לא מגישים נגדי תלונה?3. האם השוטר יכול לפתוח תיק בניידת, במחשב שלו, או שהמתלוננת צריכה להגיש נגדי תלונה? כי לא קיבלתי שום טלפון או דואר שאומר שאני מזומן לחקירה מלפני 3 שנים, לא קיבלתי כלום.4. כדי להוציא ר"פ כמה זה עולה? והאם מותר לי ללכת לבד? אני בן 16 וחצי עם תעודת זהות.תודה רבה לך אני מקווה שתעזור לי, נושא זה מטריד אותי מאוד.