האם מותר לי לשחק בחוקר פרטי

  • עזרה באכיפת הוצל"פ לחבר,פלילי?
    יוסי | 22/04/2012 17:15

    שלום לכולם. יש לי חבר בעל עסק. לחבר שלי יש מספר אנשים\לקוחות שלא שילמו לו על הסחורה,וחבר שלי פתח נגדם בהליכים בהוצאה לפועל. מכיוון שיש לי קצת זמן פנוי החלטתי לעזור לחבר שלי והתחלתי לעקוב אחרי החייבים על מנת לדעת על אילו רכבים יש להם ובאיזה כתובת הם גרים. חשוב לי לציין שאני לא בא לבקש כסף אלא רק עוזר לחבר. רציתי לדעת אם אני עושה בטעות משהו פלילי? תודה מראש לעונים

    • האם מותר לי לשחק בחוקר פרטי
      עו"ד יוסף רז | 22/04/2012 17:54

      בעיקרון כן. אבל תלוי מאוד מה תעשה ואיך תשיג את המידע. ישנן הרבה הגבלות מכוח חוק הגנת הפרטיות, חוק האזנת סתר וכיו"ב ואי אפשר ללמד אותן על רגל אחת בטח שלא בפורום. אם אתה בקיא בכללי העשה ואל תעשה אין בעיה. מאחר ואתה לא, המלצתי אליך להימנע מכך.

      • יש לי בידיוק את אותה בעיה...
        אמיר | 24/04/2012 12:32

        שלום רב. מכיוון שהוצל"פ לא עושה כלום עד שאתה לא מביא להם הכל לפה,גם לי יצא לעשות את מה שיוסי עשה.רק שהפעם זה היה עבורי. רציתי לדעת אם מותר לי לשאול אנשים בשכונה שאני חושב שהחייב גר בהם או שמא זו חדירה לפרטיות וכו"? תודה לעונים

        • התשובה תלויה במה בדיוק תשאל, איך תשיג את המידע
          עו"ד יוסף רז | 25/04/2012 06:01

          ומהות המידע שתקבל. שאלה תמימה האם X גר פה ומוכר לך כשרה, אבל פעולות מעבר לכך עלולות להיות פסולות. שוב, התשובה תמיד היא= תלוי.