החלטה שלא לחקור

  • סירוב לקבל תלונה בגין הפרת סודיות רפואית ופרטיות
    אבי | 09/04/2012 04:09

    שלום רב, קצת רקע לפני השאלות- "רופאה" מסויימת הגישה תלונה על "איומים" נגדי, התלונה נסגרה בעילת אין אשמה, נודע לי וכמו כן, גם יש לי הוכחות כי בתוך התלונה בין שאר השטויות שמסרה, היא חשפה פרטים רפואיים רגישים אודותיי, ובכך הפרה את הסודיות הרפואית שלי, ואת הפרטיות שלי באופן בוטה. כשבאתי להגיש נגדה תלונה למשטרה, שלחו אותי ל"קצין" חקירות שניפנף וזילזל בי ובטענותיי ובשיא חוצפתו טען כי " זו אינה הפרת סודיות רפואית ולא הפרת פרטיות" כשציטטתי לו מהתלונה הוא השיב כי " זה רלוונטי לתלונה..." מה שלא נכון בעליל. יצויין, כי אף לא טרח לענות לי ולהשיב מדוע זה רלוונטי בכלל, ומדוע זו אינה הפרת סודיות רפואית? "לא חייב לך כלום" השאלות שלי הן: 1.האם זה חוקי בכלל לסרב לקבל את תלונתי כאשר אני בא להתלונן על עבירה פלילית ועוד בוטה שכזו? מותר לו לעשות כזה דבר בכלל? 2.למי ניתן לפנות להתלונן באם לא? והאם יש טעם בכלל לפנות לאור זאת שיד רוחצת יד במשטרה? תודה מראש.

    • החלטה שלא לחקור
      עו"ד יוסף רז | 09/04/2012 06:56

      בוקר טוב במקרים מסוימים המשטרה רשאית לקבל החלטה שלא לחקור כלל תלונה שהגיעה אליה ובמקרים אחרים, רשאית המשטרה לסגור תיק שנחקר. כל החלטה כזו מחייבת מתן הודעה בכתב למתלונן ובה מפורטת החלטת המשטרה מה שמאפשר למתלונן לשקול צעדיו והעיקרי שבהם הגשת ערר על ההחלטה. מהסיפור שלך אני מבין שעוד לא הגעת לאחד השלבים הללו והחוקר פשוט נפנף אותך מהתחנה. אם כך הרי שהתנהגותו לא תקינה וזאת בלשון המעטה. שתי כתובות עיקריות הינן קצין תלונות הציבור ומח"ש. הראשונה יותר רלוונטית לגביך. פנה בצורה מסודרת ושמור תיעוד של פנייתך. הייתי מציע לך גם לשקול צעדים אחרים ולבדוק האם ניתן להגיש קובלנה פלילית ו/או תביעה אזרחית. אבל כאן אתה כבר תצטרך ייעוץ יותר מקצועי ואישי. ובנימה אישית לגבי הערתך האחרונה- מניסיון אישי- אם מפעילים קצת לחץ מגלים פתאום איך המשטרה יודעת להתייחס ברצינות, העיקרון הוא לא לוותר. בהצלחה ושבוע טוב

      • תודה על תשובתך...
        אבי | 09/04/2012 10:04

        שלום שוב, אכן לא הגעתי עדיין לשלב הגשת התלונה, כי כפי שציינתי השוטרת שהייתה אמורה לקבל את התלונה, שלחה אותי ל"קצין" (שים לב זה היה קצין ולא סתם שוטר) ההוא, שניפנף בבוטות ובלי הסברים סבירים סירב לקבל את התלונה באמתלות שונות ומשונות,הייתי אמור לחזור אליה בעיקרון. אני אכן מתכוון להגיש תלונה, רק שלאור העובדה שהנציבות תלונות הציבור במשטרה מטפלת רק ב5% מהתלונות שמוגשות על ידה, זאת לעומת מבקר המדינה אשר מצא כי 40% מהתלונות נגד המשטרה נמצאו מוצדקות, נראה לי שדבר המבקר תיהיה פה יותר צודקת, למרות שאין לה שיניים לצערנו, היא כן תביך את המשטרה שאינה יכולה לפקח על עצמה. זה גם עונה לך על השאלה מדוע היד רוחצת יד והיטב במשטרה שלנו ולא אפתח דיון על שררה דמוקרטיה וכו' התקשורת ובתי המשפט עוסקים בזה הרבה. בנוגע לקובלנה, זה עולה כסף אם אני זוכר נכון, כך שאני מוותר על הקובלנה, במידה ואפשרי לתבוע אזרחית אפילו בתביעות קטנות, זה בהחלט מעודד וזה מה שאעשה. שאלונת קטנה רק, האם ניתן להגיש את התלונה על מס' דברים כלומר "התנהגות לא נאותה, סירוב לקבל תלונה... וגם לדרוש לפתוח בחקירה נגד הרופאה בגין הפרת סודיות? והאם ניתן להפנות אותי ללשון החוק האומרת שהם חייבים לקבל את תלונתי? מצטער על ריבוי השאלות זה מורכב. אני לא מוותר, נראה שזה לא בדיוק מזיז להם, נקווה שכשיכאב בכיס הראש יתעורר. תודה נקווה שיטופלו בחומרה.

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 09/04/2012 11:28

          אתה יכול להגיש לקת"צ תלונה בגין המקרה, הוא יחליט כיצד לסווגה. אתה לא יכול לחייב את המשטרה לחקור תלונה, אבל אני שב ומסביר שהמשטרה חייבת לתת לך אישור בכתב לאחר שאתה מגיש תלונה, גם אם החליטו שלא לחקור אותה. אישור זה ישמש אותך בהגשת ערר והליכים אחרים.

          • הבנתי אז אם כך אני בטוח שלא יעשו כלום
            אבי | 11/04/2012 04:12

            עם התלונה שאגיש, כי "הם לא חייבים" מה גם שברור לי שהמערכת עם הרופאה ולא כי היא צודקת, כי היא "רופאה". לצערנו הרב. אם יש איזו לשון חוק שאומרת שחייבים לתת לי להגיש תלונה! אשמח אם תוכל להפנות אותי או לצטט לי. בכל זאת, לא הגשתי תלונה כי הם מנעו את זה ממני, הם יוכלו לנפנף אותי מאוד במהירות אם החוק לא מחייב אותם, נקווה שנשארה עוד שפיות במדינה הזו, או שאנחנו מדינת משטרה.

            • המשך
              עו"ד יוסף רז | 11/04/2012 16:34

              סעיפים58 ו- 59 לחוק סדר הדין הפלילי: כל אדם רשאי להגיש תלונה למשטרה על שבוצעה עבירה. חקירת המשטרה [53] 59. נודע למשטרה על ביצוע עבירה, אם על פי תלונה ואם בכל דרך אחרת, תפתח בחקירה; אולם בעבירה שאינה פשע רשאי קצין משטרה בדרגת פקד ומעלה להורות שלא לחקור אם היה סבור שאין בדבר ענין לציבור או אם היתה רשות אחרת מוסמכת על פי דין לחקור בעבירה.

              • תודה על הציטוט בנוגע לסעיף 59
                אבי | 13/04/2012 05:33

                בנוגע לסעיף 59- כתוב שקצין בדרגת פקד רשאי להורות לא לחקור אם היה סבור וכו' לצערי הקצין החצוף הנל אכן בדרגת פקד ומעלה, זה רלוונטי למקרה הנל? או שהוא חייב לקבל את התלונה ורק אז לדחות בכתב? ועוד שאלונת ברשותך- האם מותר לי בתור מי שעיין בחומר חקירה בתור מעורב בתיק, לצטט ממנו/להציג אותו לגוף אחר או למישהו אחר? תודה

                • המשך
                  עו"ד יוסף רז | 14/04/2012 20:05

                  לגבי השאלה הראשונה, סעיף 63 לחסד"פ קובע : "על החלטה שלא לחקור או שלא להעמיד לדין תימסר למתלונן הודעה בכתב בציון טעם ההחלטה" מכאן שחובה לקבל תלונתך ולמסור לך הודעה בכתב. לגבי שאלתך השניה- לא ברור לי היחס שלך לעבירה, האם אתה המתלונן? אם כך מדוע נחשפת לחומר הראיות? וגם ממש לא ברורה כוונתך בהצגת התיק לגורם אחר.