צו למניעת הטרדה מאיימת

  • צו למניעת הטרדה מאיימת לצד אחד כנגד השכן
    נירית | 02/04/2012 18:26

    יש בידי צו שניתן ע"י שופט בית המשפט השלום צו למניעת הטרדה מאיימת לצד אחד כנגד השכן שתוקפו 3 חודשים. השכן היום היה בחצרו כשהוא מדבר ומאיים עליי בעוד שאני לא פניתי אליו כלל. יצוין בזאת כי אני הזמנתי משטרה והמשטרה עיכבה אותי ואת שכני לחקירה ולקחו אותנו למשטרה. במשטרה לקחו ממני טביעת אצבעות וצלמו אותי גם ובנוסף לכך חקרו קודם כל את השכן ואחר כך חקרו אותי על סמך העדות שלו בעוד שאני זאת שהגשתי את התלונה ובחקירה שלי האשימו אותי כי אני האשמה והחוקרת נתנה לי צו הרחקה ל-15 יום מהשכן שאסור לי לפנות אליו. השאלות שעליהן הנני מעוניינת בתשובות הן : האם מותר לעכב אותי לחקירה ולהביא אותי לתחנה בעוד שבידי ישנו צו למניעת הטרדה מאיימת במעמד צד אחד כנגד השכן(ולהימנע מלהביא אותי לתחנה)? האם החוקרת יכולה להאשים אותי בעוד שלא נכחה באירוע? האם מותר להם לקחת טביעות אצבעות ותמונות ממני? האם זהו מצב סביר שיחקרו קודם כל את השכן עליו הוגשה התלונה ולאחר מכן יחקרו אותי ויאשימו אותי? מה עליי לעשות בנידון והאם זהו מצב תקין ?

    • צו למניעת הטרדה מאיימת
      עו"ד יוסף רז | 02/04/2012 22:00

      העובדה שהגשת וקיבלת צו לא הופכת אותך לחסינה מפני תלונות עתידיות של השכן. לכן מותר למשטרה לחקור גם אותך, לקחת ממך אמצעי זיהוי ולגבי את מי חוקרים קודם- זה כבר שיקול של המשטרה. אם את רוצה לשנות את מאזן הכוחות- הצטיידי בעו"ד שייצג אותך ויעמוד על זכויותיך בהליכים אלו אבל את לא חייבת כמובן.