קנס

  • קנס מנהלי על החזקת כלב
    הדר | 27/03/2012 20:15

    שלום רב,אני שוכר בית פרטי בהוד השרון, ואני בעל 2 כלבים מעורבים קטנים מאוד, לפני כשנה תפסה העירייה את כלבתי בשטח הרחוב בצמוד לגדר הבית מבחוץ. הפקח צילם את הכלבה ובטרם העמיס אותה על רכבו פנה אליו אחד השכנים וביקש לקחת אחריות על הכלבה. הפקח סירב ולקח את הכלבה למח' הוטרינרית. במקרה באותו יום בהיותי בעבודה, התקשרתי לברר משהו במחלקה הוטרינרית ואז מסרו לי כי כלבתי נתפסה. ניגשתי מיידית לשחררה ונמסר לי כי ירשם דוח וישלח לביתי. אכן נשלח לביתי דוח. הגשתי ערעור מאחר וחצר ביתי מגודרת ובתוך החצר יש שטח מגודר המיועד לכלבים ואין כל ספק שעשיתי כל שביכולתי למנוע את יציאת הכלבים אך יד נעלמה סייעה בידי הכלבים בדרך פלא לצאת לחופשי ולעבור שתי גדרות. הערעור לא התקבל. שאלתי: ראשית האם כדאי להישפט? מה סיכויי ההצלחה?שנית מאחר וחיפושי פסיקה בנושא העלו חרס, וכל שיש בידי הוא לשון החוק, האם יש הגדרה יותר מדויקת למה עליי לעשות כבעל כלב בכדי למנוע בריחתו (על פי החוק).בלשון החוק: המחזיק בכלב לא יאפשר את יציאתו מתחומי חצריו (להלן – החצרים), אלא אם כן הכלב מוחזק בידי אדם המסוגל לשלוט בו, באמצעות רצועה שאת אורכה וטיבה יקבע השר"  מאחר ולא איפשרתי לכלבתי את יציאתה מתחומי החצר, ואף עשיתי כל שביכולתי למנוע זאת במידת הסביר, אני שואל האם יש הגדרה חוקית? מתי קמה אחריותי בנושא? מה עליי לעשות כדי לא לעבור על החוק הזה? מלבד לסגור את הכלבים שלי 24 שעות בתוך הבית...(ואז אני יואשם בהתעללות בבע"ח לפי חוק צער בעלי חיים).... האם יש הגדרה בחוק למראה הגדר, אופי גידור החצר, השערים?מלבד זאת, את התשובה לערעור קיבלתי לאחר 9 חודשים, האם כדאי לי להעלות טענה של עינוי דין באיחור הרשות למתן המענה?האם כדאי לי להביא בתור עד את השכן שביקש אחריות על הכלב ושיעיד שהפקח סירב?האם תוכל להפנות אותי לפסיקה מתאימה??תודה רבה מראש, ומצטער אם הארכתי מידי בדברים.

    • קנס
      עו"ד יוסף רז | 28/03/2012 12:35

      שלום רב באפשרותך להגיש בקשה להישפט ולשטוח טענותיך בבית המשפט. יחד עם זאת, אני כלל לא בטוח שטענותיך יתקבלו ותזוכה, הייתי שוקל לשלם ולשכוח מזה, הרי בשורה התחתונה, הכלב היה מחוץ לחצר. כל ההגדרות שאתה מחפש לא קיימות בחוק (רובן לפחות) והן נלמדות ממקרה למקרה, תוך הפעלת שיקול דעת של בית המשפט. כל מקרה לנסיבותיו הוא... בהצלחה

      • שוב
        הדר | 28/03/2012 14:06

        אני לא מואשם בכך שהכלבה הייתה מחוץ לשער, אני מואשם בכך שלא מנעתי את היציאה או לפי לשון החוק בכך שאיפשרתי את היציאה. לכן אני רוצה להישפט. המטרה היא לבטל את הקנס או להפוך אותו למידתי יותר...

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 28/03/2012 17:44

          בסדר, אז היציאה שלו היא תוצאה של הפעולה שלך, את זה תטען הרשות. המלצתי לא משתנה, זה שיקול שלך האם שווה לך להילחם בבית המשפט.

          • השאלה האמיתית אם יש פסיקה בנושא
            הדר | 28/03/2012 18:13

            כשחיפשתי כל מה שמצאתי היה מקרים כאלו שהסתיימו בנשיכה, אוחם המקרה שלי לא כזה. לכן הייתי שמח אם תוכל לכוון אותי לפסיקה קלה כזו...

            • משנכנס הדר, מרבין בקושיות  לת
              אדר ב' | 28/03/2012 21:26

            • המשך
              עו"ד יוסף רז | 28/03/2012 21:41

              אני מתאר לעצמי שיש פסיקה אבל לא תמצא אותה כאן אלא בחיפוש במאגרי מידע משפטיים