האם פקח נחשב כעובד ציבור

  • הפרעה לעובד ציבור בעת מילוי תפקידו
    זאב | 27/03/2012 14:27

    ציג שאלה מעניינת. היום בעת שנסעתי ברכבת הקלה בירושלים, נטפל אחד הפקחים לנוסע תמים שזה הפעם הראשונה בה הוא נוסע ברכבת ורצה לתת לו דו"ח, ביקשתי מהפקח "תעודת פקח" תוך כדי שאני מסביר לו שההיגיון הבריא אומר שאין סיבה שנוסע יאלץ להזדהות בפני אדם כלשהו שמחזיק מכשיר לבדיקת רב קו, הפקח אמר שאין לו תעודת פקח וקרא לחבריו האחרים, כשהגיעו אלו הוציא אחד ונופף בתעודה, כשהסתכלתי היטב בתעודה התברר שהיא כרטיס אישור כניסה למתחם הרכבת דיפו אך לא תעודת פקח... באיזה שהוא שלב כשהבינו הפקחים כי העסק לא לטובתם, איים עלי אחד הפקחים שהוא יעצור את הרכבת ויזמין לי ניידת משטרה לעצור אותי בעילה של "הפרעה לעובד ציבור בעת מילוי תפקידו". שאלתי היא האם אכן פקח (מבקר) של הרכבת הקלה (אגב נראה לי שהם מועסקים ע"י חברה חיצונית) או של אגד דן וכדו' נחשב בכלל לעובד ציבור? האם חל על נוסע חובה להזדהות אם לא הוצגה בפניו תעודת פקח/מבקר? במידה ואינו עובד ציבור האם זה נחשב לאיום שניתן לתבוע את הפקח על כך. אודה לתשובתך, זאבזאב

    • האם פקח נחשב כעובד ציבור
      עו"ד יוסף רז | 27/03/2012 19:22

      בעית הפקחים ברכבת הקלה ידועה ומקוממת. התשובה לשאלה האם ניתנו להם סמכויות כל שהן תלויה בהחלטת שר הפנים/השר לביטחון פנים. מאחר ומדובר בתקנות המשתנות לעיתים קרובות. לדעתי האישית, מותר לו לעצור את הרכבת ולקרוא למשטרה (כפי שלכל אדם מותר לקרוא למשטרה) אבל לעכב או חלילה לעצור בעצמו אסור! לגבי החובה להזדהות, אם אותו פקח לא הציג לך תעובהד עדכנית של עובד הציבור אזי לדעתי לא קמה לך חובה כזו. מדובר בבעיה מקוממת ושיטת מצליח, הפקחים סומכים על אופי האדם שישתף פעולה ויכנע להם. לגבי האם זה נחשב איום, אז לדעתי לא. ולגבי עילת תביעה אזרחית פנה לפורום נזיקין. בהצלחה