מעצר בית

  • מעצר בית לקטין
    דניאל | 27/03/2012 08:42

    שלום האם ישנה תקופה מכסימלית בה אפשר להטיל על קטין מעצר בית (9 חודשים?)?

    • מעצר בית
      עו"ד יוסף רז | 27/03/2012 19:13

      מי בדיוק מטיל. בית המשפט? קצין משטרה? האם במסגרת הליכי מעצר לאחר כתב אישום או לפניו. אנא הרחב

      • הבהרה
        דניאל | 28/03/2012 10:56

        תודה מדובר בשחרור למעצר בית על ידי בית משפט במסגרת כתב אישום שהוגש וניהול משפט. השאלה היא האם ישנה הנחיה / חוק שמגביל את פרק הזמן בו ניתן להטיל מעצר בית על קטין? האם יש אמת בטענה שמדובר בהגבלה של 9 חודשים שלאחריה יש צורך בהחלטה שיפוטית לצורך הארכה? תודה

        • נכון
          עו"ד יוסף רז | 28/03/2012 17:41

          ההגבלה היא למשך 9 חודשים ולאחר מכן הארכה של 90 יום ובלי קשר בית המשפט נדרש לבדוק מצבו כל שלושה חודשים

          • במילים אחרות: מעצר בית = מעצר עד תום ההליכים?
            דניאל | 28/03/2012 20:15

            מבחינת הפרוצדורה. האם הסעיף הרלוונטי למעצר בית הוא זה שמתייחס לעצור עד תום ההליכים?

            • המשך
              עו"ד יוסף רז | 28/03/2012 21:43

              לא ממש הבנתי את כוונתך ומה זה משנה..אבל כל מקרה- מעצר עד תום ההליכים כעיקרון בכלא אבל ניתן לשחרר בערובה לחלופת מעצר שיכולה להיות בבית. יש סוגים אחרים של מעצר בית גם לפני הגשת כתב אישום כך שההשוואה שעשית לא נכונה ולא משנה.

              • מסתבר, שבאמת לא הבנת את כוונתי
                דניאל | 28/03/2012 22:25

                אני מבין את ההבדל בין מעצר בבית סוהר למעצר בית. ולכן, לא זו הייתה כוונת דברי. כוונתי הייתה שכשם שמעצר בכלא מוגבל ל- 90 יום ואז יש צורך בהארכה נוספת וחוזר חלילה, כך גם לגבי מעצר בית שמוגבל ל- 90 יום ויש צורך בהארכה. זה הבסיס להשוואה אליו כיוונתי (השוואה פרוצדוראלית בלבד). מכל מקום, תודה על תשובותיך.

                • המשך
                  עו"ד יוסף רז | 28/03/2012 23:12

                  שים לב שאני התייחסתי לשאלתך אודות קטינים ולא בגיר. אין חפיפה במועדים של קטינים מאחר ותקופת המעצר בכלא של קטין הינה 6 חודשים ותנאי שחרור בערובה 9 חודשים. ובכל מקרה כל 3 חודשים יש עיון מחדש (אם במעצר בית מעל מספר מסוים של שעות ביממה ולא לילי בלבד).