רישום פלילי ותעסוקה במערכת החינוך

  • רישום פלילי
    ליאור | 24/03/2012 22:54

    מזה כמה ימים שעיניי מודרות משינה. התגרשתי לפני למעלה משבע שנים. סיבת הגירושים הייתה אלימות של הגרוש כלפי ילדי. ביום אחד, ללא כל התרעה, קיבלתי בדואר מכתב מהמשטרה תחת שמי ושם הגרוש להגיע אליהם. הגעתי בגפי. שם, לתדהמתי, נחקרתי על חשד בהתעללות בילדיי. נותרתי המומה ומושפלת שכן, כל כך נלחמתי לשלומם של ילדי. מעולם לא נאמר לי מדוע זומנתי ומי התלונן. החקירה הסתיימה לאחר מספר דקות, בה לקחו לי טביעות אצבע. מאז עברו למעלה מחמש שנים. נותרתי עם תחושת ההשפלה, אך התקדמתי בחיי, ילדיי במשמורתי, התחתנתי ויש לי ילדים מנישואים אלו. התחלתי ללמוד חינוך. שם אני כבר שנה שלישית בהצטיינות. כאשר שוחחו איתנו על השיבוץ בסטאז', נוכחתי לדעת כי אני צריכה לחתום על ויתור סודיות בכל הקשור לרישום פלילי. מעבר לזה, הבנתי כי על איש החינוך להיות נקי רבב. מאז, אני שרויה בעצבות נוראית. האם יתכן כי הקריירה שלי עלולה להסתיים אף על פי שהואשמתי על לא עוול בכפי? מאז, לא נעשה שום דבר ואינני יודעת היכן דברים עומדים. האם תוכלו לזרוע בי מעט אופטימיות?

    • רישום פלילי ותעסוקה במערכת החינוך
      עו"ד יוסף רז | 25/03/2012 06:36

      שלום רב לפי תיוארך אין לך רישום פלילי אלא לכל היותר רישום משטרתי שככל הנראה לא ימנע ממך לעבוד במערכת החינוך. כדי שתוכלי לדעת האם יש לך רישום ומה טיבו, גשי לתחנת משטרה ובקשי לקבל גיליון ר.פ. חזרי לכאן ופרטי איזה סוג של רישום יש לך, מאיזה שנה ובגין איזה עבירות ואז אוכל לסייע יותר. בברכה עו"ד יוסף רז

      • בהמשך לשאלתי
        ליאור | 25/03/2012 16:58

        תודה רבה על התגובה. אגש לבדוק ואעדכן. חשוב לי לדעת, האם לחתום בינתיים על שאלון העסקת עובד בו אני מוותרת על החיסיון? האם יתכן ועד היום לא קיבלתי כל מכתב שהתיק סגור?

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 25/03/2012 17:40

          רק מספר מצומצם של גופים המפורטים בחוק המרשם הפלילי זכאי לקבל מידע על תיקים סגורים. גופים של משרד החינוך לא נמנים על הרשימה הזו. לא פירטת באיזה גוף את עתידה לעבוד אבל אם לא מדובר בגוף בטחוני/משפטי, ככל הנראה ממילא לא יקבלו מידע על התיק הסגור (אם קיים כלל...) ייתכן ומכתב כזה נשלח אך לא הגיע ליעדו וייתכן שגם לא נשלח, טעויות קורות במערכת המשטרתית...

          • המשך...
            ליאור | 26/03/2012 10:31

            ניגשתי היום לתחנה. שם רשום רישום משטרתי וכי התיק סגור מ-2007 מחוסר עניין לציבור. אני מתכוונת לעבוד במשרד החינוך כגננת. האם אני יכולה להיות רגועה? האם יש לעשות משהו בנדון?

            • המשך
              עו"ד יוסף רז | 26/03/2012 13:50

              א. כפי שכתבתי לך בהודעה קודמת, לדעתי את יכולה להיות רגועה בגלל ש: 1- משרד החינוך בכלל לא מקבל מידע על תיקים סגורים. 2- גם אם היה מקבל מידע זה, עדיין אין בו כדי לפסול אותך מלמלא תפקיד (רק הרשעה בעבירה עם קלון ולא תיק סגור). ב. אם בכ"ז העניין בוער לך- שתי אפשרויות: 1- הגשת בקשה לשינוי עילת סגירה לחוסר אשמה 2- הגשת בקשה למחיקת הרישום. בהצלחה