אתה צודק, זה לא הגיוני

  • קנס כספי לחייל בשירות סדיר
    רועי | 22/03/2012 17:58

    אני חייל קרבי בשירות סדיר המשרת באחת מחטיבות החי״ר. לפני יומיים, בעודי נמצא בחופשה רגילה, קיבלתי קנס כספי על-סך 1,000 ש״ח, משום שעישנתי בפאב. בעוד אני מסכים שעברתי עבירה והקנס מגיע לי, כמו לכל אחד אחר, אינני חושב שקנס של 1,000 ש״ח הוא בגדר ההיגיוני, בהתחשב בעובדה שמדובר בסכום שאני מרוויח בחודשיים בערך.אני רוצה לדעת אם נהוגות הקלות מסוימות במצבים כמו אלו שלי, משום שלמיטב הבנתי, קנס רק אמור ״לנגוס״ במשכורת של אדם מסוים לצורך הרתעה, ולא ״לאכול״ משכורות שלמות.

    • אתה צודק, זה לא הגיוני
      פלג | 22/03/2012 18:07

      מקסימום שניים-שלושה אנשים יחלו בסרטן וימותו קצת לפני זמנם.בגלל זה צריך לקנוס חייל באלף שקל?חוצפה!

      • לא אמרתי שלא מגיע לי קנס
        רועי | 22/03/2012 18:41

        עברתי עבירה, מגיע לי קנס, אין ויכוח. אבל מדובר פה ב-2 משכורות חודשיות, לא בנתח מהמשכורת. מה שאני שואל זה אם יש הקלות בקנ במצבים כאלה, זה הכל.

    • גובה קנס
      עו"ד איתמר סיון | 22/03/2012 18:47

      כעיקרון אתה יכול להגיש בקשה להישפט על הדוח. משם זה יגיע לבית משפט - שם יהיה תובע, ותוכל לבקש ממנו הקלה בקנס. יכול מאוד להיות שהוא לא יסכים. בכל אופן, מה שאמרתי על הקלות והתחשבות - אין מדיניות כזו באופן רשמי, ככל הידוע לי. עוד אופציה היא לשלוח בקשה ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה לבטל את הדוח הזה (סיכוי קטן מאוד). בהצלחה!