פסלות חקירה?

  • פסלות חקירה
    ירוחם | 19/03/2012 21:39

    שלום האם חקירה שנמשכה 9 וחצי שעות פסולה? לא הייתה שום הפסקה . ולא מעצר או ערבות

    • פסלות חקירה?
      ציקי פלדמן, עו"ד | 21/03/2012 09:25

      ירוחם שלום, השאלה החשובה בעיני הינה האם הייתה הודאה במהלך אותה חקירה? ציקי פלדמן, עו"ד

      • פסלות חקירה
        ירוחם | 21/03/2012 20:36

        אם הכוונה האם הודתי בהאשמות? לא ולא. מסרתי גרסה עקבית שכוללת חלק מן הראייות והעובדות לרבות כאלו שלא היו למשטרה לפני חקירתי והובאו במהלך החקירה. העניין שהחקריה התחלקה ל2 חקירות כחשוד. לפניה לא נעצרתי . הגעתי לחקירה עצמאית למועד שהזמינו אותי ושם הזהירו אותי שאני נחקר בהזהרה .עניין נוסף שהחקירה התחילה בתיק אחד עברה לתיק שני (חוקר אחר) וחזרה לתיק ראשון . לבסוך שוחררתי ללא ערבות או מעצר.

    • פסילת ראיות שהושגו באמצעים לא כשרים
      עו"ד יוסף רז | 21/03/2012 16:41

      שלום רב בפרקטיקה לא קורה הרבה שראיה נפסלת בגלל שימוש באמצעי לא כשר אבל כל מקרה נבדק לגופו. אם מסרת הודאה עליה להיות חופשית ומרצון ועל בית המשפט לבחון האם אכן היה כך. חקירה ארוכה ללא הפסקה נשמעת כבעייתית משהו, אבל תלוי מה אמרת, באיזה סטאטוס היית (מעוכב/עצור?) ובעוד הרבה משתנים. הצעתי, גש לעו"ד פלילי לייעוץ. בהצלחה

      • פסלות חקירה
        ירוחם | 21/03/2012 20:45

        אם הכוונה האם הודתי בהאשמות? לא ולא. מסרתי גרסה עקבית שכוללת חלק מן הראייות והעובדות לרבות כאלו שלא היו למשטרה לפני חקירתי והובאו במהלך החקירה. העניין שהחקריה התחלקה ל2 חקירות כחשוד. לפניה לא נעצרתי . הגעתי לחקירה עצמאית למועד שהזמינו אותי ושם הזהירו אותי שאני נחקר בהזהרה .עניין נוסף שהחקירה התחילה בתיק אחד עברה לתיק שני (חוקר אחר) וחזרה לתיק ראשון . לבסוף שוחררתי ללא ערבות או מעצר. אני חושב שמה שמסרתי מסרתי מתוך עייפות וחולשה (שדווחתי עליה כמה פעמים לחוקרים אך אלו הסתפקו בכוס מים) השאלה אם לכתחילה מותר לחקור מעבר ל6 שעות ויותר מתיק אחד ללא שעוצרים.

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 25/03/2012 07:23

          זה תלוי בסטאטוס בו היית. אם היית מעוכב אסור למעלה מ 3 שעות ובאישור קצין עוד 3 שעות. אם לא היית מעוכב הרי שהיית אדם חופשי ואין הגבלה. הדברים כמובן ילקחו בחשבון בכל הקשור למממצאי החקירה ומשקלן בבית המשפט.