עבירה על פי פקודת הרוקחים

  • סחר בלתי חוקי בתרופות
    ג'ורג | 13/03/2012 12:30

    שלום לכולם, רציתי לדעת אם תוכלו לעזור למצוא בחוקי העונשין או חוקים אחריםאת החוקים האוסרים על סחר בלתי חוקי בתרופות (כלומר אנשים שמוכרים תרופות בלי דרישה למרשם), תודה

    • עבירה על פי פקודת הרוקחים
      עו"ד אלכס גפני | 13/03/2012 23:52

      שלום, גורג'! לפי פקודת הרוקחים: 26. חובת מרשם(23) [תיקונים: התשנ"ה, התשנ"ט (מס' 2), התשס"ב (מס' 2), התשס"ו (מס' 2), התשס"ט (מס' 2)] 26. (א) לא ינופק תכשיר מרשם אלא לפי מרשם חתום בידי רופא, רופא שיניים או רופא וטרינר, או בידי רוקח מורשה שהוא בעל ניסיון ברוקחות של חמש שנים לפחות בישראל וקיבל הרשאה אישית לכך מידי המנהל לפי הוראות סעיף קטן (א1) או בידי אח או אחות מוסמכים שהם בעלי ותק של חמש שנים לפחות כאח או אחות מוסמכים וקיבלו הרשאה אישית לכך מידי המנהל, או מידי המנהל הרפואי הראשי של קופת חולים כהגדרתה בחוק ביטוח בריאות או של מוסד רפואי כהגדרתו בפקודת בריאות העם, 1940, שהמנהל הסמיכם לכך, וזאת לפי הוראות כאמור בסעיף קטן (א2). פקודת הרוקחים [נוסח חדש], התשמא-1981