עבירות ניסיון וסיוע

  • מה העונש על נסיון רצח , ואם מדובר בכמה נסיונות
    אפרת | 08/03/2012 19:41

    בס"ד מה העונש על נסיון רצח ואם מדובר בכמה נסיונות- האם החישוב מוכפל לפי מספר הנסיונות? מה עונשו/ה של סייען לנסיון רצח ? מה העונש על התעללות פיזית ונפשית ממושכת? כלא? תודה, אפרת

    • עבירות ניסיון וסיוע
      ציקי פלדמן, עו"ד | 08/03/2012 22:29

      אפשרת שלום, חוק העונשין מתייחס אל עבירות הניסיון (באם הוכח כי הניסיון הושלם) כעבירה מושלמת- דהיינו, עונשו של המנסה לרצוח הוא זהה לזה שרצח. בשונה מכך, עונשו של המסייע לפי חוק העונשין הינו חצי מעונשו של המבצע העיקרי קרי- עונשו לש המסייע לרצח הינו חצי מזה של הרוצח.. יתר שאלתך מאוד כללית , על כן אני מתקשה להשיב לה.. בברכה, ציקי פלדמן, עו"ד

      • טעותך כפולה
        אלי | 09/03/2012 16:13

        ראשית, כפי שנאמר קודם, העונש על ניסיון רצח אינו מאסר עולם חובה (כמו העונש על רצח), אלא עשרים שנות מאסר; שני, בהנחה (לפי שיטתך), שגם העונש על ניסיון רצח הוא מאסר עולם חובה, מה העונש על סיוע לניסיון רצח (כלומר, מהי, לשיטתך, מחצית ממאסר עולם חובה)? הרי מאסר עולם חובה, כל עוד אינו נקצב, הוא תקופה שאינה מוגדרת במספר שנים.

        • שני = שנית  לת
          אלי | 09/03/2012 16:16

    • עונשים על ניסיון רצח וסיוע לו, ועל התעללות
      עופר בן אברהם | 09/03/2012 00:45

      1. ככלל, העונש על ניסיון לבצע עבירה זהה לעונש על העבירה המושלמת, כאמור בסעיף 34ד לחוק העונשין, אולם לגבי ניסיון רצח קיימת הוראה מיוחדת בסעיף 305 לחוק: עשרים שנות מאסר. 2. העונש על סיוע לעבירה הוא מחצית העונש הקבוע לעבירה (אך אם העונש על העבירה הוא מאסר עולם חובה, שהוא העונש על רצח, העונש על סיוע לעבירה הוא עשרים שנות מאסר), כאמור בסעיף 32 לחוק. 3. "העושה בקטין או בחסר ישע מעשה התעללות גופנית, נפשית או מינית, דינו - מאסר שבע שנים; היה העושה אחראי על קטין או תסר ישע, דינו - מאסר תשע שנים" (סעיף 368ג לחוק). 4. ככלל, העונשים הקבועים בחוק הם העונשים המרביים. את העונש בפועל קובע בית המשפט לפי שיקול דעתו, בהתאם למכלול הנסיבות (עבר פלילי קודם, נסיבות מקילות וכדומה), כמוסבר בסעיף 35 ו- 35א לחוק. 5. "מי שנידון במשפט אחד לעונשי מאסר בשל עבירות שונות, ולא הורה בית המשפט שיישאם, כולם או מקצתם, בזה אחר זה, לא ישא אלא את עונש המאסר של התקופה הארוכה ביותר" (סעיף 45(א) לחוק), כלומר: בית המשפט קובע אם העונשים יהיו מצטברים או חופפים.