מה הייתה השאלה?

  • שימוש ציני בפורום זה
    מלי | 06/03/2012 21:56

    שלום. לפני כחודש שאלתי בפורוס זה שאלה  וקיבלתי תשובה מספקת. תודה רבה !  אך כעבור כמה שבועות בשיטוטי באינטרנט נדהמתי לגלות כי שאלתי בפורום זה הועתקה אחד לאחד (רק עם שינוי השם) לאחד מאתרים הפרטיים של עורכת דין מסויימת ובהמשך גם ניתנה תשובה שגובלת ב"הפחדות" עם המלצה חמה להסתייע בישרותיה "לפני שיהיה מאוחר". מיותר לציין שאני זועמת מאוד על השימוש כה בוטה במצב שלי ללא רשותי. מה אפשר לעשות בנידון ? אציין שאותה גברת עו""ד מפרסת מאוד באגרסיביות את שירותיה ואתרה הוא בין הראשונים שעולה בחיפושים בגוגל.תודה

    • מה הייתה השאלה?
      חיים | 06/03/2012 23:04

      צייני לפחות את הכותרת ואת הכינוי שהשתמשת בו, ורצוי גם את התאריך.וכללית, רבים מעורכי הדין, המנהלים פורומים או משיבים בהם, מתיימרים לעשות זאת בהתנדבות, כדי לעזור כביכול לשואלים, אך למעשה הם עושים זאת לצורך פרסום עצמי, וזה ניכר ב"המלצות" התכופות שלהם לפנות לייעוץ משפטי פרטני. חלקם אינם בוחלים בהצעה לפנות ישירות אליהם, שמהווה עבירת משמעת לפי חוק לשכת עורכי הדין.נקודה נוספת ששמתי לב אליה: המרבים להמליץ על ייעוץ משפטי פרטני הם דווקא אלה שתשובותיהם רדודות וחסרות ערך (במקרה הטוב), לא מדויקות (במקרה הפחות טוב) ושגויות לחלוטין (במקרה הרע).לדעתי, מקצוע עריכת הדין הולך ומידרדר, הן מבחינה מקצועית, הן מבחינה מוסרית, ואני מציע להתייחס לכל תשובה שניתנת בפורום בזהירות ובחשד.

      • דוגמה (אחת מרבות)
        חיים | 06/03/2012 23:52

        בפורום לשון הרע באחד האתרים שואל גולש, אם יש לו עילה לתבוע אדם, שכתב ספר פוגעני על אביו שנפטר. מנהל הפורום משיב: "כן, קרוב המשפחה יכול לתבוע בשם המת". בתשובה תומכת גם המנהלת של אותו פורום: "על פניו, נראה בהחלט שכן. זכות התביעה עומדת לך ו/או לעיזבון". אחד הגולשים מתערב ומפרסם שם תשובה מתקנת, המבוססת על סעיף 5 לחוק איסור לשון הרע: "לשון הרע על אדם שפורסמה אחרי מותו, דינה כדין לשון הרע על אדם חי, אלא שאין בה עילה לתובענה אזרחית או לקובלנה, ולא יוגש כתב אישום בשל עבירה לפי סעיף זה אלא אם ביקש זאת בן-זוגו של המת או אחד מילדיו, נכדיו, הוריו, אחיו או אחיותיו". אבל התשובה הנכונה נמחקת, והתשובות השגויות נותרות במקומן, כלומר: כלל לא אכפת לאותם עורכי דין, שהם מטעים את השואל וגולשים אחרים; העיקר שלא יידעו שהם שגו. ואבהיר, שאיני מציין את השמות של אותם עורכי דין, ואת שם האתר, רק משום שאיני רוצה לספק למנהל פורום זה סיבה למחוק את תגובתי. אוסיף עוד, שפרסמתי באותו אתר, וגם באתר זה, קטעים מהחלטות של בתי משפט, שמתחו ביקורת נוקבת על רמתו המקצועית (כעורך דין) של אותו מנהל פורום, אך כל הודעותיי בעניין זה נמחקו.

    • פרסום לא נאות
      עו"ד אלכס גפני | 06/03/2012 23:13

      מלי, שלום! מאחר ובפלילים עסקינן, לא נראה כי יש כאן חשד לפלילים. אולי חשד לעבירה אתית לכל היותר.