הסדר טעיון ללא קבלת עמדת נפגע העבירה

  • ערעור על החלטת תובע להגיע להסדר עם נאשם
    ניסים | 06/03/2012 06:53

    רציתי לדעת מהן אפשרויות הערעור או ההשגות העומדות לרשותי כקורבן עבירה, לאחר שהובהר לי שתובע הגיע להסדר ועסקת טיעון עם נאשמים בתיק תקיפה בנסיבות מחמירות. ההסדר לא הובא לידיעתי ונודע לי דרך האינטרנט במקרה. למי אני יכול לפנות במקרה הזה? ולציין שחלפו כבר 3 חודשים מאז.

    • הסדר טעיון ללא קבלת עמדת נפגע העבירה
      עו"ד אלכס גפני | 07/03/2012 00:14

      נסים, שלום! השאלה איננה פשוטה כלל. ראשית, יש לבדוק האם העבירה היא בין האלה שיש לגביהן חובה לקבל את עמדת נפגע העבירה. במידה וכן (ואם מדובר בתקיפה בנסיבות מחמירות ע"פ סעיף 382 לחוק העונשין אז התשובה לשאלה הראשונה היא חיובית), שנית יש לבדוק האם קוימה הוראת חוק זכויות נפגעי העבירה: (ד) בדיון לגבי כתב אישום בעבירת מין או אלימות חמורה, שבו מציג התובע לפני בית המשפט הסדר טיעון שאליו הגיע עם הנאשם, יברר בית המשפט האם קוימו הוראות חוק זה לעניין זכויותיו של נפגע עבירת מין או אלימות חמורה לפי סעיף זה, לרבות האם הובאו פרטיו של הסדר הטיעון המוצג לפניו, כאמור בסעיף זה, לפני נפגע עבירה כאמור. יבמידה והוראת החוק לא קוימה, יש לברר מדוע לא קוימה חובה זו, שכן החוק מתיר לא לקבל את עמדת נפגע העבירה אם: "(ה) הוראות סעיפים קטנים (א) עד (ג) יחולו, אלא אם כן קבע פרקליט המחוז או ראש יחידת התביעות במשטרה, לפי העניין, כי יש בכך כדי לפגוע באופן ממשי בניהול ההליך." באופן כללי, אי קיום הוראות החוק יכולים לשמש להגשת הערעור, למרות שחלפו 45 ימים לערעור.