חקירה בחשד לאלימות במשפחה

  • דיווח כוזב על אלימות
    לאון | 04/03/2012 11:01

     שלום.ביום שישי האחרון עברתי אירוע טראומטי ביותר.לקחתי את שני בנותיי לטיפול שיניים שהן צריכות לעבור פעם בחודש (יש לשתיהן פלטת שיניים).הבת הגדולה (בת11)לא הסכימה לעבור את הטיפול ,ניסיתי לשכנע אותה אבל לא הצלחתי.כשיצאנו מהמרפאה ,המשכתי לדבר איתה על הנושא והשיחה שלנו הפכה לוויכוח בטונים גבוהים. אישה שעברה כ-15 מטר מאיתנו באוטו שלה ,עצרה והתחילה לצעוק לעברי " למה אתה מרביץ לה" .הייתי בהלם ואמרתי לה " אני לא מרביץ ,איך את אומרת דבר כזה" ,היא המשיכה לנזוף בי ואני בלהט הדברים אמרתי לה " אל תתערבי" . נכנסנו עם הבנות לאוטו ונסענו הביתה. הגענו הביתה ,ביקשתי מאשתי לנסות לשכנע את הילדה לעבור את הטיפול והלכתי לישון.כעבור חצי שעה דופק בדלת שוטר שהגיע בעקבות הדיווח של אותה אישה - מסתבר שהיא דיווחה על "מכות וסטירות" .השוטר דיבר איתי ביחידות ,גם דיבר עם הילדות ביחידות. הסברתי לשוטר שהיה וויכוח בטונים גבוהים והאישה כנראה לא אהבה משהו שאמרתי לה בתגובה ובגלל זה החליטה לדווח.לבסוף השוטר עזב את המקום.הגעת השוטר הסעירה את כל המשפחה בצורה קשה -אנחנו משפחה נורמטיבית שבחיים לא היינו מעורבים בפלילים . הבנות הן הדבר היקר ביותר עבורי ועבור אישתי ואנחנו לא מתנהגים אליהן באלימות ולא מרימים ידיים.אני חושב שאין הורים שלא מרימים קול מדי פעם על הילדים ,אבל מכאן ועד להגעת משטרה המרחק הוא עצום.1.האם אני צריך להתייעץ עם עורך דין בעקבות האירוע?2.האם צפויים צעדי המשך מצד המשטרה או גורם אחר כלשהו?3.האם אני יכול לתבוע את אותה אישה שמסרה דיווח כוזב למשטרה.תודה מראש .לאון.

    • חקירה בחשד לאלימות במשפחה
      עו"ד יוסף רז | 04/03/2012 12:26

      שלום רב 1. אינך חייב להיוועץ בעו"ד, אולם המלצתי אליך לעשות זאת. כדי לדעת האם התיק נסגר או שמא בכוונת המשטרה לבצע פעולות חקירה נוספות (שזה עונה לך על השאלה השניה) יש לישות בירורים מול קצין החקירות בתחנה. בירורים אלו מומלץ לעשות בליווי עו"ד פלילי (שמא תיכשל בלשונך). 2. לגבי תביעה אזרחית- פנה לפורום דיני נזיקין/בית המשפט. 3. אם אתה בטוח שאותה אישה פעלה מתוך כוונה להזיק לך באפשרותך גם להגיש נגדה תלונה במשטרה. אך ספק רב האם המשטרה תפעל נגד אותה אישה שתטען כי פעלה בתום לב. בהצלחה

      • שאלה קטנה נוספת
        לאון | 04/03/2012 12:51

        תודה על התשובה המהירה.יש סיכוי שהמשטרה פתחה תיק?לא החתימו אותי על טופס כלשהו.השוטר הגיע בעקבות דיווח והשיחה שלו איתי ואם הבנות לא תועדה בכלל.

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 04/03/2012 13:27

          כן, ייתכן ונפתח תיק במשטרה. ייתכן והוא נסגר כבר, כפי שכתבתי לך בהודעה הקודמת. גם אם לא ראית זאת, השוטר תיעד את השיחות איתך ובני משפחתך.