עבירת הסגת גבול

  • חונים בחניה הפרטית שלי
    טל | 01/03/2012 21:18

    יש לי חניה פרטית ושכן חונה לי שם באופן קבוע כי אין לי רכב כרגע, רציתי לברר מה החוק, פניתי למשטרה , אך הוא ממשיך בשלו

    • עבירת הסגת גבול
      עו"ד אלכס גפני | 02/03/2012 18:37

      שלום, טל! במידה והחניה רשומה בטאבו, אזי מדובר בשטח פרטי שלך. אי לכך שכנך עובר לכאורה עבירת הסגת גבול. במידה והתלונה תיסגר על ידי המשטרה ניתן להגיש ערר על סגירת התיק. במידה והחנהי היא רכוש משותף, הסיפור יותר מורכב. במידה וקיים תקנון בית משותף, אמורה להיות בו התייחסות לחניה של כל דייר.ניתן לפנות בנושא למפקח על בתים משותפים.

      • לגבי הסגת גבול - המשך לתשובתו של עו"ד אלכס גפני
        טל | 03/03/2012 18:49

        החניה היא שלי בטאבו, והגשתי כבר תלונה במשטרה אךעולם כמנהגו נוהג והוא ממשיך לחנות למרות התלונה השאלה היא מה ההמשך לסיפור הזה?

        • אל תיתני לעובדות לקלקל לך את התזה
          סער | 03/03/2012 20:52

        • הגשת תלונה למשטרה והטיפול בה
          עו"ד אלכס גפני | 06/03/2012 23:58

          טל, רק עכשיו ראיתי שפנית אליי, מצטער על איחור במתן התשובה. כפי שכתבו כאן למטה ותיקנו אותי מדובר בעבירה הנקראת בעגה "פלישה טריה" או "תפיסת מקרקעין" וכן, רמה לך זכות לכאורה לסלק אותו ממקרקעין שלך ואף להשתמש בכוח לשם כך. המדינה מעדיפה היא לטפל בסילוק הפולש ולא לתת לאזרחים להשתמש בכוח. לעתים התלונה למשטרה אין לה, אלא אפקט הרתעתי - יזמנו את הפולש ויזהירו אותו ואף יכולים להביא אותו לבית משפט לצורך מתן צו המורה לו להתרחק מהמקום. במידה והתיק נסגר יש להגיש ערר. יש לציין כי מדובר בחניה הרשומה בטאבו, ואף לצרף פלט.

    • תפיסת מקום חניה פרטי של אחר
      עופר בן אברהם | 03/03/2012 09:05

      הסגת גבול, כשלעצמה, אינה עבירה פלילית ואינה עילה לתביעת פיצויים. הסגת גבול היא עבירה רק אם נעשתה במטרה להפחיד מחזיק בנכס, להעליבו, להקניטו או לעבור עבירה (סעיף 447 לחוק העונשין); והיא עילה לתביעת פיצויים רק אם גרמה נזק כספי (סעיף 29 לפקודת הנזיקין). נובע מכאן, ששכנך, כשהוא תופס את מקום החניה שלך (בהנחה שאינו עושה זאת להכעיס, כשמקום חניה סמוך זמין לו), אינו עובר עבירה בכך, וכאמור, אם לא נגרם לך נזק כספי בשל כך, אין לך גם עילה לתבוע ממנו פיצוי. על כן, אם העניין חשוב לך, הפתרון המשפטי היחיד שעולה בדעתי הוא לדרוש ממנו דמי שימוש, ואם יסרב, להגיש תביעה לצו מניעה, שיאסור עליו להחנות את רכבו באותו מקום, ולדמי שימוש, על סמך חוק עשיית עושר ולא במשפט.

      • תפיסת מקום חניה של אחר - תיקון ותוספת
        עופר בן אברהם | 04/03/2012 12:13

        כאמור, תפיסת מקום החניה, כשלעצמה, אינה עבירת הסגת גבול, אך ייתכן שהיא עבירה אחרת, אחיזת מקרקעין בכוח לפי סעיף 190 לחוק העונשין: "האוחז, ללא אבק זכות, מקרקעין של אדם הזכאי להחזיק אותם על פי דין, ועלול בכך להביא לידי הפרת השלום או לחשש סביר של הפרת השלום, דינו [קרי: עונשו המרבי, עב"א] - מאסר שלוש שנים". את החשש להפרת השלום אפשר לבסס על סעיף 18 לחוק המקרקעין: "(א) המחזיק במקרקעין כדין רשאי להשתמש בכוח במידה סבירה כדי למנוע הסגת גבולו או שלילת שליטתו בהם שלא כדין. "(ב) תפס אדם את המקרקעין שלא כדין, רשאי המחזיק בהם כדין, תוך שלושים ימים מיום התפיסה, להשתמש בכוח במידה סבירה כדי להוציאו מהם".

        • איזה קישקושים
          קובי | 09/05/2017 16:56

          מה זאת אומרת להשתמש בכח החלקתם על השכל? כל כח שאשתמש בו זה לא חוקי ופלילי..בואו תסבירו לי איזה כח סביר זה לפי החוק?? ומה זתומרת לא עוזר??אז תתלוננו במשטרה עוד פעם ועוד פעם!

    • הסגת גבול חניה פרטית ברישום זכויות. לא טאבו.
      הילה אלמלם | 16/09/2017 19:53

      שלום רב. ברשותי אישור רישום זכויות ושתי חניות ששיכות לי. הקבלן טרם רשם אותנו בטאבו. ובכל פעם מחנים לי בחניה. האם אוכל להגיש תביעה במשטרה כשיש ברשותי אישור זכויות ובו כתוב על שתי החניות בבעלותי. אשמח לדעת מה עושים

      • חיים בר לב עכו
        מסרי עמאד | 25/09/2018 20:41

        הנושא מאוד מורכב ולכן מבקש תגובה מקצועית
        לפני תשע שנים קניתי פנטהאוס מדייר שגר בחו״ ל והשכיר את הדירה דרך קרוב משפחה שגר בארץ,הבניין נבנה לפני 17 שנה  בנוסף לעוד שני בנינים על אותו גוש וחלקה ,אין טאבו לאף דייר בשלושת הבנינים ,שכן שלי באותה קומה מחזיק בחנייה ענקית (כמו חדר שטח קרוב ל40 מטר ) בנוסף לעוד חנייה חיצונית ,מסביב לבניין שלנו יש 31 חניות ואנחנו 23 דיירים ,שכנים באותו בניין מחזיקים בשתי חניות באופן קבוע ,שכנים מהבנינים שלידנו חונים באופן קבוע בחניות שמסביב לבניין שלנו וכולם טוענים שהקבלן נתן להם יותר מחנייה ,כשביקשנו מסמכים אף אחד לא הציג והכל דיבורים ,הקבלן בזמנו פשט רגל ,פנינו לקבלן לעירייה לתרבות הדיור ואף גוף לא עוזר
        שלושה שכנים בבניין שלי מחזיקים כל אחד בשתי חניות וכולם קרובי משפחה (אני גם קניתי מקרוב משפחה שלהם )והם טוענים ששכנים מהבניין הסמוך אישרו להם לחנות .
        שאלה האם מותר לי לחנות בחניות שהם טוענים ששיכים לשכנים בבניין הסמוך ?
        ואם שכן שלי שמזיק גם הוא פנטהאוס יש לו יותר מחנייה ,גם לי מגיע שתי חניות ,שטח הבית 140 מטר ומרפסת 40 מטר ?