חזרה מאישום לאחר ההקראה - כמוה כזיכוי

  • הוצאות
    דודי | 28/02/2012 17:56

    שלום. הגשתי בקשה להישפט בדוח חניה (לאחר נסיונות לבטל את הדוח). כשהגעתי למשפט בבית המשפט לעניינים מקומיים, ולאחר שלב ההקראה, החליטה התביעה לחזור בה מכתב האישום. בית המשפט החליט לבטל את האישום. שאלתי היא א: במידה ואני רוצה לערער על ביטול האישום על כך שלא זוכתי (כאמור כבר הספקתי לכפור באישום), האם עלי להגיש למחוזי? ב. האם אני יכול להגיש בקשה להוצאות? במקרה כזה להגיש למחוזי או לאותו בית המשפט

    • חזרה מאישום לאחר ההקראה - כמוה כזיכוי
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 28/02/2012 20:10

      המשטרה לא יכולה להגיש את כתב האישום/הדו"ח מחדש. המדובר בזיכוי מוחלט לאחר שלב ההקראה.

      • לא ענית לשאלתי  לת
        דוד | 29/02/2012 09:27

      • ביטול אישום כמוהו כזיכוי
        עו"ד ציקי פלדמן | 29/02/2012 11:54

        דוד שלום, איני מבינה את שאלתך, האם היית מערער למחוזי אילו היית מזוכה? אני מניחה שהתשובה לשאלה זו היא שלילית, אם כך מדוע שתרצה לערער על כך שביטלו את האישום נגדך כאשר הובהר לך שביטול האישום לאחר שלב ההקראה כמוהו כזיכוי.. מקקוה שסייעתי.. בברכה, ציקי פלדמן, עו"ד

        • לא נכון
          אלי | 29/02/2012 16:48

          "חזר בו תובע מאישום לפני תשובת הנאשם לאישום, יבטל בית המשפט את האישום; חזר בו לאחר מכן, יזכה בית המשפט את הנאשם מאותו אישום" (סעיף 94(א) לחסד"פ).מכאן ברור, שביטול אישום אינו זהה לזיכוי.ואישום שבוטל אפשר להגישו מחדש, באישור היועץ המשפטי לממשלה, לפי סעיף 94(ג) לחוק.חבל שאתם שולפים תשובות מהשרוול, בלי לבדוק, ובכך טועים, מטעים ופוגעים בשמכם הטוב (?).

          • מה דין חזרה מאישום לאחר שניתן מענה
            עו"ד יוסף רז | 29/02/2012 17:45

            כפי שכתבו מעלי- אם לאחר מענה לאישום חזרה התביעה מכתב האישום- יזכה בית המשפט את הנאשם. רק אם אם החזרה הייתה בהסכמת הצדדים (ס' קטן ב' לחוק) אז אכן כפי שכתב אלי, ניתן יהיה להגיש מחדש באישור היועמ"ש. מאחר ושואל השאלה הסביר מצב בו התביעה חזרה- אזי אני מצדד בתשובות שניתנו כאן- הנאשם זוכה!

            • ומהלעניין ההוצאות ?
              דוד | 01/03/2012 18:36

              איך מגישים בקשה להוצאות משפט במשפט פלילי? האם כבקשה ? האם כערעור? מה הפרוצדורה?

              • בקשה להוצאות תוגש לבית המשפט שדן בתיק
                עו"ד יוסף רז | 04/03/2012 07:15

                עיין בסעיפים 77 - 81 לחוק העונשין