הגשת כתב אישום בגין תקיפת שוטר

  • תקיפת שוטר
    סאנה | 28/02/2012 15:11

    האם ניתן לתבוע אדם התוקף שכנו על ויכוח אישי ביניהם, והנתקף הינו שוטר ואין כל קשר בין היותו שוטר לבין התקיפה, והמעשה נעשה בעת מילוי תפקידו כשוטר בעילת סעיפים 273 או 274 לחוק העונשין??? הסעיפים: 273. התוקף שוטר והתקיפה קשורה למילוי תפקידו כחוק או אדם אחר העוזר לשוטר כשהשוטר ממלא תפקידו כחוק, דינו - מאסר עד שלוש שנים ולא פחות מחודש ימים. 274. התוקף שוטר והתקיפה קשורה למילוי תפקידו כחוק ונתקיימה בו אחת מאלה, דינו - מאסר עד חמש שנים ולא פחות משלושה חדשים: (1) התכוון להכשיל את השוטר בתפקידו או למנוע או? להפריע אותו מלמלאו; (2) היה מזויין בנשק חם או קר; (3) התקיפה היתה בצוותא של יותר משני אנשים.

    • הגשת כתב אישום בגין תקיפת שוטר
      עו"ד אלכס גפני | 28/02/2012 17:33

      שלום, סאנה! התשובה לשאלתך נמצאת בגוף השאלה: במידה והנתקף ממלא את תפקידו כשוטר, אזי התקיפה קשורה לתפקידו. קשה לי לתאר סיטואציה כיצד ניתן לתקוף שוטר שנמצא בתפקיד בניסבות שאינן קשורות לתפקיד. בכל אופן יסידות העבירה מאוד ברורים. המעשה המיוחס חייב להיות קשור לביצוע התפקיד.

      • תגובה
        סאנה | 28/02/2012 18:31

        אתן דוגמא שתמחיש את הבעיה שלי: בחור מחליט להשליך אבן (תקיפה) על שכנו מאחר וכל בוקר הוא חוסם את מכוניתו ועקב כך הבחור מאחר לעבודה. השכן הינו גם שוטר. במקרה, בזמן שהבחור תקף אותו, השכן (השוטר) היה בעת מילוי תפקידו. אך אין כל קשר בין התקיפה לבין היותו שוטר. אני מקווה שעכשיו אני קצת יותר ברורה. האם ניתן לתבוע בגין ס' 273 או 274?

        • קשר בין התקיפה לבין תפקיד כשוטר
          עו"ד אלכס גפני | 28/02/2012 20:45

          בנסיבות אשר את מתארת לא ניתן להגיש כתב האישום בעבירות המוזכרות