שאלה נוספת בעניין

  • זיכוי מחמת הספק
    דנית | 27/02/2012 10:22

    האם זיכוי מחמת הספק מונע הגשת תביעה אזרחית לפיצויים?

    • שאלה נוספת בעניין
      דנית | 28/02/2012 11:23

      במידה וניתן להגיש תביעה אזרחית ומדובר בעבירת מין בקטין, האם העניין כפוף לחוק ההתיישנות לפיו ניתן להגיש התביעה האזרחית עד שנה מיום שפס"ד פלילי הפך חלוט?

      • תדיעה אזרחית בעקבות הזיכוי.
        עו"ד אלכס גפני | 29/02/2012 12:04

        שלום יסמין! שאלתך מורכבת. מאחר ועל התביעה מוטל הנטל בהוכחת אשמה פלילית מעל ספק סביר, הזיכוי מחמת הספק מערר את המשוואה הכמעט אוטומטית בעניין תביעה אזרחית נגד הפוגע. מאחר ובמשפט האזרחי הנטל על הצד הוא 51% אזי בחינת הסיכוים של תביעה כזאת צריכה להיבחן לגופו של התיק. למיטב ידיעתי, אין הוראה בחוק החוסמת בפני הגשת תביעה אזרחית לאחר מועד המצוין בחוק התישנות, אבל לגבי האמור הייתי פונה לעו"ד מתמחה בדיני נזיקין.

    • תגובה לשאלה אודות הזיכוי מחמת הספק
      ציקי פלדמן, עו"ד | 29/02/2012 11:46

      זיכוי מחמת הספק הינו זיכוי לכל דבר ועניין . הוא לא "חצי זיכוי", איני מכירה את התיק אך בכלליות כאשר מזכים אדם הסבירות שתוגש תביעה אזרחית היא נמוכה עד קלושה. בברכה, ציקי פלדמן עו"ד

      • ספרי את זה לאו. ג'י. סימפסון
        אלי | 29/02/2012 16:09

        זיכוי מחמת הספק פירושו, שהנאשם לא נמצא אשם מעבר לספק סביר, כנדרש במשפט פלילי; אבל ייתכן שהוא כן נמצא אשם לפי מאזן ההסתברויות, שהיא רמת ההוכחה, שמספיקה במשפט אזרחי.לכן, ודאי אפשר להגיש תביעה אזרחית על מעשה, שהחשוד בו זוכה מחמת הספק; ואפשר להגיש את התביעה אפילו זוכה החשוד זיכוי מוחלט, משום שהנפגע לא היה צד להליך הפלילי, ואם הזיכוי נבע, למשל, ממחדלי התביעה, הוא אינו צריך להפסיד בשל כך.

        • תגובה לאלי
          ציקי פלדמן, עו״ד | 29/02/2012 16:35

          אלי שלום,מעולם לא נטען כי אדם שזוכה מחמת הספק או זוכה זיכוי מוחלט לא תוגש נגדו תביעה אזרחית. ברי לכל כי נטל ההוכחה בהליך האזרחי שונה מזה שבפלילי אולם אין זה הפורום להרחיב בעניין.אך שוב אדגיש שזיכוי אף מחמת הספק הינו זיכוי ובהליך הפלילי לא משנה סיבת הזיכוי בין אם מדובר בזיכוי כתוצאה ממחדלי חקירה או בין אם מדובר בזיכוי כתוצאה מעדות לא מהימנה.בברכה,ציקי פלדמן עו״ד