חתימה על ערבות צד ג'

  • חתמתי ערבות לבן משפחה - אני רוצה לדעת
    יוסי | 23/02/2012 16:25

    קרוב משפחה התקשר אלי שהוא עוכב לחקירה. לא נאמר לי דבר על מה ולמה, רק נתבקשתי לגשת לתחנת המשטרה לחתום ערבות ע"ס 5.000 ש"ח לשחרורו. חתמתי והוא שוחרר, כעת אני חושב שאני לפחות צריך לדעת במה הוא חשוד ומה בדיוק הסיפור שקרה איתו. איך אני יכול לדעת על מה הוא נחקר ? עד מתי הערבות בתוקף ? האם השוטרים חייבים להגיד לי מראש ? אשמח לדעת כי אין לי שקט נפשי מאז הסיפור. תודה מראש

    • חתימה על ערבות צד ג'
      עו"ד איתמר סיון | 23/02/2012 20:22

      לא ברור מדוע קרוב המשפחה לא אמר לך על מה הוא נחקר.. אני לא מכיר סעיף חוק או נוהל שמחייב את השוטרים לעדכן אותך מראש או בדיעבד לגבי מה עוכב אדם שאתה חותם לו ערבות. בטופס הערבות שחתמת אמור להיות תוקפה.

      • לא קיבלתי העתק של כתב הערובה
        יוסי | 27/02/2012 15:04

        אין לי מושג על מה הוא עוכב לחקירה, הוא גם לא אמר לי, כנראה בגלל שלא נעים לו כל הסיפור. ואני חושב שראוי שאדע כדי לדעת אם יש צורך לסייע לו. יש אפשרות לקבל מידע ?