חקירה ומעצר של עבירה שבוצעה תוך כדי הליך משפטי

  • איך לגרום לרופאים שמתחזים למעצר?
    חסוי | 21/02/2012 09:47

    איך לגרום לרופאים שמתחזים למעצר? הסבר על ההליך. תיק אזרחי הוכחות הנתבעות הגישו בקשה להזמנת עדים לבית משפט עוד שני עדים אשר צורפו לבקשה זו היא גם מומחים מטעם נתבעות  היו מומחים.   נימוקים אשר התבררו בהוכחות. במתן עדות כוזבת-עדים מומחים שבתצהירים כמומחים אינם מומחים או רופאים. אף גם התברר מומחה העד נוסף אינו מומחה -אקטואר  באיזו מקרים ניתן להגיש תלונה במשטרה אשר עד מומחה מתחזים לרופאה? האם זה מספק להגשת תלונה או עדיף להמתין אז בדיון לא רק לפסול תצהירים אלה לגרום למעצרם? תיק נקבע לדיון הוכחות נוספת. אני מודה מראש אם יש עו"ד שמבין עניין בהליך זה.

    • חקירה ומעצר של עבירה שבוצעה תוך כדי הליך משפטי
      עו"ד אלכס גפני | 21/02/2012 22:26

      שלום! תיאור המקרה קצת לא ברור לי, אבל אם הבנתי אותך נכון, אזי שני עדים במהלך הליך משפטי חשודים כמבצעים עבירה של התחזות או ישנו חשד לביצוע עבירה של עדות שקר. בכל מקרה, שאלת המעצר איננה קשורה לעניין. במידה והמשטרה תפתח בחקירה בעקבות תלונתך או בעקבות החלטה שיפוטית, ולאחר איסוף הראיות תגיע למסקנה שיש מספיק ראיות להעמיד את החשודים לדין יוגש כתב האישום. במקרים מסוימים, כאשר מדובר בצורך חקירתי, היא תבצע מעצר.