הרשעה בפלילים וקבלת רשיון

  • רישום פלילי
    מאיר | 21/02/2012 00:28

    הורשעתי לפני כ20 שנה היום מעוניין להוציא רשיון נהיגה למונית האם הרישום הפלילי נמחק האם הוא מונע ממני להוציא רשיון אודה על התשובה .

    • הרשעה בפלילים וקבלת רשיון
      עו"ד אלכס גפני | 21/02/2012 22:09

      שלום מאיר! לעניין רישום הפלילי החוק קובע תקופות התיישנות שונות: לקוח מתוך הפדאור: התיישנות הרשעה 14. (א) לאיימסר מידע לפי סעיפים 6 עד 9 אם עברו מיום פסק הדין או ההחלטה התקופות המפורטות להלן(בחוק זה - תקופת ההתיישנות): (1) אםהוטל מאסר עד שנה אחת - התקופה שהוטלה ועוד שבע שנים; (2) אםהוטל מאסר עד חמש שנים - התקופה שהוטלה ועוד עשר שנים; (3) אםהוטל מאסר למעלה מחמש שנים - התקופה שהוטלה ועוד כפל התקופה, ובלבד שהתקופה הנוספתלא תעלה על חמש עשרה שנים; (4) אםהוטל עונש שאינו בין המפורטים בפסקאות (1) עד (3), או נתן בית המשפט קביעה כאמורבסעיף 2(3) - שבע שנים חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, התשמא-1981 במידה ומאז לא נפתחו תיקים נגדך, אזי אתה אמור לקבל תעודת יושר. לעניין רשיון למונית, צר לי אינני בקיא בשיקולי משרד התחבורה למתן רשיון למונית