לשאלותיך,

  • מהן השלכות של קצין מבחן?
    Narion | 20/02/2012 15:08

    שלום רב,אני מצוי כעת בעימות משפטי ארוך בעקבות סכסוך שכנים, שנינו הגשנו קובלנות נגדיות, הם הגישו עליי קובלנה על איום בנשק חם (על אף העבודה שהנשק שימש לצורך הרתעה, הנשק לא היה דרוך, והוא לא כוון בשום שלב אל עבר אותו אדם - ויש על כך גם עדויות של עדים ניטראלים, שהיו בזירת האירוע).ואנחנו הגשנו קובלנה על תקיפה פיזית (ויש לכך עדויות, כולל צילומים של נזקי גוף).מעבר לכך, ישנם עוד מספר מעורביםהשופטת במשפט ייעצה לנו שבלי קשר להמשך ההליך, היא מציעה לבטל האשמה גורפת נגד עד אחד במחלוקת, ובאשר עליי, היא מציעה שאשלח לקצין מבחן, והיא תפעל ע"פ הנחת דעתו.השופטת אמרה, שמכיוון שהיא רואה שעברי צח כשלג (ע"פ הגדרתה), היא מוכנה לשלוח לקצין מבחן ללא הרשעה.השאלה היא, איך זה יכול להשפיע עליי?היום אני בן 26, ללא שום עבר פלילי, בוגר יחידה קרבית מובחרת, עובד בחברת תקשורת.ושואף בעתיד גם ללמוד משפטים.כיום אני גם מחזיק ברשיון תיווך במקרקעין.אני אודה לכם מאוד, אם תוכלו לומר לי מהן ההשלכות של מעבר לקצין מבחן?האם מדובר בכתם שחור שילווה אותי לאורך כל חיי?

    • לשאלותיך,
      עו"ד | 20/02/2012 16:49

      תיאורך קצת מבולבל, או שהתקשיתי להבין. האם הוגשו כתבי אישום נגדך ונגד אחרים על ידי הפרקליטות, או שאכן הוגשו קובלנות הדדיות על-ידכם לבימ"ש? באיזה שלב מצוי ההליך? אי-הרשעה משמעה שעל אף שאתה מודה בביצוע העבירה, בפועל לא תירשם הרשעה ברישומך הפלילי, והמטרה של האופציה הזו היא באמת לאפשר לך להשיג את העתיד שאתה מעוניין בו בלי כתם של הרשעה. הדבר נתון לשיקול דעתו של בימ"ש, כשלמעשה בימ"ש בעניין הזה שולח אותך לקצין מבחן שידבר איתך ויתרשם ממך. במקרה שלך, הכוונה היא שקצין מבחן יהיה מעורב בקביעת העונש שלך. במידה ותישלח לקצין מבחן, ובמידה וקצין מבחן יתרשם ממך לטובה, ייתכן ותקבל המלצה חיובית שתכלול המלצה לאי-הרשעה ושירות לתועלת הציבור בלבד (העונש הקל ביותר במקרה שלך). כמה דברים שחשוב לדעת: חשוב להגיע לפגישה עם קצין מבחן לאחר ששוחחת עם עו"ד מנוסה, כשאתה מוכן ויודע פחות או יותר איך זה אמור להתנהל, ואילו מסמכים כדאי שיהיו בידך בעת פגישה עם קצין מבחן. חשוב לדעת ששיחה עם קצין מבחן היא לא מן הפה לחוץ, קציני מבחן יודעים לזהות סימנים לחוסר כנות, מה שיכול למצוא ביטוי בהמלצה שתינתן בסופו של דבר לביהמ"ש. מעבר לכך אין מעורבות נוספת לקצין המבחן. דבר נוסף: בצד האמירה החיובית והחשובה של השופטת לגבי עברך והנטייה לאי-הרשעה בעניינך, חשוב לזכור שלא מדובר בהבטחה שלה כלפיך שלא להרשיע אותך בעבירה. כלומר, בסופו של יום ההחלטה שלה יכולה להיות לכאן או לכאן, ותישען במידה מסוימת על המלצת קצין המבחן. מתיאורך את האירוע, לא בטוח שניהול משפט (אם הבנתי נכון את השלב המשפטי שבו אתה מצוי) יביא לתוצאה של זיכוי, למרות שיש עדים שיכולים להעיד לטובתך. חשוב מאוד מאוד שתדון בסיכויים של כל מהלך אפשרי עם עו"ד שיכיר את פרטי התיק שלך לגופם.

      • שלום עו"ד
        Narion | 20/02/2012 19:49

        אנחנו נמצאים כעת בשלב של הראיות.כפי שאתה בטח יודע, משפט פלילי יכול להיערך זמן רב.סה"כ יש לנו 2 תיקים:1. קובלנה שנפתחה נגדנו בעקבות המלצה של משטרת ישראל לסגור את התיק, בשלב הזה של הקובלנה - אנחנו עדיין בעניין הראיות.2. תביעה בגין תקיפה שאנחנו הגשנו נגדם.בשלב הזה אנחנו גם בעניין הראיות, והיום בדיון, לאחר שעו"ד שלי תשאל את הנתבע המרכזי (התוקף), השופטת הציעה בסוף הדיון, ל2 הצדדים להגיע לפשרה ראשונית שאומרת שאת אימי צריך להוציא מהמשוואה, כי לא היה לה שום קשר בכל הסיפור, ואותי צריך לשלוח לקצין מבחן ללא הרשעה (לפחות זה מה שאני הבנתי), השופטת ציינה שלפי הנתונים שמוצגים בפניה, אין סיבה שקצין המבחן יחליט על הרשעה.*חשוב לי לציין, שמלבד לכל הסכומים המכובדים שמשפחתי הוציא לעו"ד שמטפל לנו בעניין, בזמנו הייתי חייל לוחם, לפני בה"ד 1.ובעקבות המקרה נאלצתי להכנס לכלא צבאי, ואפילו שמפקד היחידה שלי התערב, הפרקליט הצבאי הראשי לא התנחם.וכתוצאה מכך לא יכולתי להמשיך לקצונה.אז אפשר לומר שדיי אכלתי אותה במספר חזיתות.אגב (אם זה מעניין פה מישהו) השימוש שלי בנשק שהיה לי, היה אך ורק כדי להגן על אבי שהיה אדם נכה, והוא הותקף באופן פיזי, ואף אויים ע"י נשק קר, ע"י התוקף.

    • סיום הליך באי הרשעה
      עו"ד יוסף רז | 20/02/2012 18:09

      קצינת המבחן ממליצה וביהמ"ש הוא המחליט האם להרשיע אם לאו. תיק שהסתיים באי הרשעה יופיע ברישום הפלילי אך תקופת המחיקה הינה 5 שנים בלבד. לעיונך: http://www.police.gov.il/MEHOZOT/AGAFAHM/HATIVATHAKIROT/Pages/MadorMeydaPlili.aspx

      • אני מודה לך עו"ד יוסף רז, שאלה נוספת ברשותך:
        Narion | 20/02/2012 19:52

        האם לאורך התקופה שבה יש לי רישום פלילי (על אף העובדה שמודבר באי הרשעה).הדבר יכול להשפיע עליי בצורה כלשהיא?החל משלילת רשיון התיווך, ועד קבלה ללימודים אקדמאים, או כל דבר אחר?אני מאוד מעריך את התרומה שלך.

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 20/02/2012 20:52

          בנושא רישום פלילי ותעסוקה תוכל לקרוא: http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SCertificateGuides/SCriminalRecord/SCEmployment/ באופן כללי על רישום פלילי תוכל לקרוא: http://www.police.gov.il/mehozot/agafAHM/hativatHakirot/Pages/MadorMeydaPlili.aspx

          • ובפעם האחרונה בהחלט:
            Narion | 20/02/2012 22:16

            בקישור הראשון שנתת לי,הלכתי לסעיף של מתווך במקרקעין, ורשום שם:"3. מתווך מקרקעין (חוק המתווכים במקרקעין) פסלות זמנית - א. במידה והוטל על המבקש מאסר, לרבות בעבירה שאין עמה קלון, ולא סיים לרצותו תוך שלוש שנים מהגשת הבקשה. ב. הורשע בעבירה שיש עמה קלון בחמש השנים שקדמו לבקשה"אתה יכול בבקשה להסביר לי את סעיף ב'?מה הכוונה לעבירה שיש עימה קלון?

            • עבירה שיש עמה קלון
              עו"ד יוסף רז | 21/02/2012 06:55

              אין הגדרה קונקרטית למושג זה ואין רשימת עבירות שמהוות קלון. כל מקרה נבדק לנסיבותיו ובית המשפט הוא המחליט. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7%9F_(%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%98)