יצור, יבוא וסחר בסמים או תרופות

  • יצור ומכירה של אפדרין
    חיים | 15/02/2012 05:40

    מה הוא העונש הצפוי לאדם שמייצר ומוכר אפדרין? האם זה אסור בכלל?,ומה יקרה אם אני אמכור את זה ללקוחות בחו"ל? האם יסגירו אותי/יעצרו אותי במקרה ואותה מדינה מגדירה את האפדרין כסם מסוכן?.

    • יצור, יבוא וסחר בסמים או תרופות
      עו"ד יוסף רז | 15/02/2012 09:22

      שלום רב פקודת הסמים מגדירה מהם החומרים המוגדרים כסמים- יש בה רשימה ארוכה ומפורטת של חומרים שונים וכדי לדעת האם תרופה או חומר מסוים נכנס לפקודה יש לבצע בדיקה מעמיקה לפי המרכיבים הכימיים. במידה ואדם מייצר/סוחר/מייצא חומרים המוגדרים כסמים- העונשים הינם חמורים ועולים לכדי שנות מאסר. במידה ואדם סוחר בתרופה שאינה מוגדרת כסם עדיין תחת סיכון של עבירות שונות ובניהן עבירות לפי פקודת הרוקחות. הסגרה מתבצעת ככלל אם ישנו הסכם הסגרה בין המדינות והמעשה הינו עבירה לפי חוקי שתי המדינות. אולם אם אדם מייצר סמים בארץ ומייבאם לחו"ל הוא יישפט בד"כ בארץ. בברכה עו"ד יוסף רז

      • איך אני יכול לברר אם האפדרין מוגדר כסם מסוכן?
        חיים | 16/02/2012 05:41

        ומה קורה אם נגיד אני אמכור אותו ללקוחות בחו"ל בארצות בהם הוא מוגדר כסם מסוכן בעוד שפה הוא לא?

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 16/02/2012 11:18

          כנראה שלא הייתי מספיק ברור בהודעה הקודמת. מה שאתה מתאר עולה לכדי (ככל הנראה) עבירות פליליות חמורות מאוד! גם אם החומר שברצונך לייצר לוא מוגדר כסם מסוכן (שוב- זה תלוי בהגדרת הפקודה) עדיין תהיה חשוף לאישומים פליליים. אי אפשר לייצר תרופות ללא היתר כחוק. כל שאלה מעבר לכך חורגת מגדרי הייעוץ שניתן בפורום ובוודאי שלא ניתן על גבי הפורום להכשיר מעשים פליליים.