תמצית רישום פלילי לשגרירות זרה

  • תעודת יושר עבור שגרירות זרה
    לאה | 13/02/2012 20:56

    שלום. אנחנו בתהליך הגירה לקנדה ורצינו להוציא "תעודת יושר".לבעלי בעבר (לפני 5 שנים) היה פתוח תיק שנסגר אחרי חודש מסיבה "חוסר ראיות" בלי שהוא עבר לבית משפט . נושא התיק : "תקיפת שוטר". לפי מה שאני מבינה זה לא נחשב לרישום פלילי (זה מופיע רק ברישום המשטרתי) . השאלה היא מה יועבר לשגרירות קנדה ? האם רק העדר רישום פלילי או גם רישום על תיק זה. תודה מראש מקרב לב .

    • תמצית רישום פלילי לשגרירות זרה
      עו"ד אלכס גפני | 14/02/2012 17:59

      שלום, לאה! מדובר באישור מיוחד המיועד לשגרירות. באישור הזה יופיעו גם תיקים סגורים. תעודת יושר, לעומת זאת לא תכלול תיקים סגורים.

      • עו"ד אלכס תודה רבה
        לאה | 14/02/2012 18:29

        לפי תשובתך אני מבינה שגם תיקין סגורים ייחספו לשגרירות קנדה ?

        • מסירת רישום פלילי לשגרירות זרה
          עו"ד אלכס גפני | 14/02/2012 22:32

          התיקים הסגורים ייחשפו, אם הם מופיעים בתמצית רישום פלילי שניתנת לאזרח, ולא בתעודת יושר, שכן יש תיקים שלא מפיעים בתמצית זו, כמו למשל תיקי קטין סגורים, או תיקים שרישום הפנים משטרתי שלהם התיישן. לכן מומלץ להוציא תמצית רישום פלילי לאזרח (לא תעודת יושר) אם התיק מופיע שם, הוא יופיע גם באישור המוצג לשגרירות.

      • רישום פלילי - מי יכול לראות
        עו"ד פלילית | 19/02/2012 17:27

        בניגוד למה שנאמר כאן בתשובה לשאלה, לימטב ידיעתי המידע המועבר לשגרירויות אינו מגיע לידי המבקש אלא מועבר ישירות מן המשטרה לשגרירות או לרשות הזרה. בכל אופן, כדאי לבדוק איזה רישום קיים - כלומר לבקש מהמשטרה רישום פלילי (רק בעל הרישום יכול לבקש זאת בעצמו בפניה פיזית לתחנת המשטרה). פתרון אפשרי למצב הוא בקשה לשינוי עילת סגירת התיק. ניתן להגיש למשטרה בקשה מנומקת לסגור את התיק בעילה שונה, עילה של "חוסר אשמה" במקום "חוסר ראיות" - וזה יבטיח כי התיק לא יופיע ברישום הפלילי, מאחר ותיק הנסגר מ"חוסר אשמה" נמחק מהרישום הפלילי.

    • תנוח דעתך
      אלי | 16/02/2012 19:48

      המשטרה אינה מעבירה לרשות זרה מידע על החלטה שלא לחקור או שלא להעמיד לדין, בהתאם לסעיף 9 ו- 11א לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים.

      • שאלה
        ויקה בן | 14/07/2015 13:39

        שלום רב.
        האם יועבר מידה לשגרירות זרה לגבי תיק פלילי בהתיישנות? תודה