ימי מענים מרוכזים

  • הקראה - פלילים
    דנה | 12/02/2012 21:55

    שלום,אבי מואשם בתקיפה של עובד אדמיניסטרטיבי בקופת חולים כללית והשבוע נקבע לו זימון להקראה בבית משפט. מכיוון שמדובר בתיק פלילי איני יכולה לבדוק במה מואשם והוא טוען שאינו זוכר מה אירע. מכיוון שמדובר באדם חולה החי בגפו, אני מצאתי את הזימון באיחור ואין לי מספיק זמן כדי לפנות לסנגוריה ציבורית על מנת שימונה לו עו"ד. הוא נכה ומקבל קצבה ולכן אין לו אפשרות לשכור עו"ד. שאלתי היא האם ניתן להגיע להקראה ללא עורך דין, במידה וכן מה קורה במצב כזה? האם בית המשפט יכול למנות סנגור ציבורי?הבנתי מהסנגוריה כי בימים בהם יש הקראה יש "סנגור תורן", האם הדבר נכון?אציין שאבי אינו יודע עברית ועדיין לא קיבלתי אישור מטעם בית המשפט להיות נוכחת יחד עמו בדיון.אשמח לכל עזרה תודה

    • ימי מענים מרוכזים
      עו"ד איתמר סיון | 13/02/2012 08:08

      אם זומנתם להקראה, אין זה אומר שמדובר ביום מענה מרוכז, בו יש באמת תורנים מטעם הסנגוריה הציבורית. בכל מקרה אני מאמין שימונה לאביך סנגור, וזאת מאחר שמדובר באישום חמור והתביעה תעתור למאסר בפועל, לפחות כאפשרות - דבר המקנה זכאות לייצוג מטעם הסנגוריה הציבורית. אני מציע שתגיע לדיון עם אביך ושיבקש מינוי סנגור מבית המשפט.