טיפול בערר

  • ערר שיועד ליועץ המשפטי ונחסם בפרקליטות
    יוסי | 12/02/2012 16:20

    שלום,עכב תלונה שהוגשה כנגדי בגין אלימות הגשתי ערר, התלונה נסגרה מחוסר ראיות ודרשתי שהתלונה תיסגר מחוסר אשמה,היות והיו ברשותי ראיות בגין היותה כתלונת סרק ,הגשתי ערר לפרקליטות, נתקבלה תשובה שהערר נדחה,הגשתי ערר נוסף ליועץ המשפטי לממשלה בצירוף הראיות,הערר הוגש באמצעות המשטרה כפי שכתוב באתר האינטרנט של המשטרה ,המשטרה העבירה את הערר לפרקליטות .ואותה עו"ד שדחתה את הערר הראשון  לקחה על עצמה את הטיפול בערר השני ודחתה גם אותו אף שהערר יועד ליועץ המשפטי לממשלה,השאלה-האם זה תקין שאותה עו"ד מטפלת בערר על החלטה שלה.האם בסדר שערר שמופנה ליועץ המשפטי לממשלה נבלם מכול סיבה שהיא בפרקליטות,הרי זה לא על פי חוק,זכותי להגיש ערר .הראיות שיש ברשותי בדבר התלונות כסרק הנם ראיות מוצקות ולא ברורה לי התנהלות הפרקליטות ,האם תקין הדבר?.

    • טיפול בערר
      עו"ד איתמר סיון | 12/02/2012 16:56

      יכול להיות שמדובר בעורכת דין שונה עם שם זהה, או בעורכת דין שעברה תפקיד בינתיים. אם כל תיאור הדברים מדויק לחלוטין, דומה שיש כאן טעם לפגם. מציע להגיש שוב - ולהעלות את טענתך זו מיד בתחילת מכתבך, ולהדגישה.

    • על פניו נראה שיש בלבול קל בהגשת הערר
      עו"ד צעיר | 13/02/2012 13:16

      על פניו נראה שיש בלבול קל שכן הכתובת לבקשה לשינוי סיבת סגירת התיק במשטרה היא המשטרה עצמה וערר אכן מוגש לפרקליטות, אולם אין אפשרות להגיש ערר נוסף ליועץ המשפטי לממשלה. ההוראות בדבר הגשת ערר ליועמ"ש באמצעות המשטרה כפי שמתואר באתר משטרת ישראל מתייחסות להגשת ערר על סגירת תיק חקירה ואי הגשת כתב אישום ע"י המתלונן/נפגע העבירה מדובר בהליך אחר ולכן בקשתך הגיעה בשנית לפרקליטות ולאותה פרקליטה שמטפלת בתיק הנדון. אפשרות נוספת העומדת לך היא פנייה לבג"ץ אך היא מסובכת ומצריכה ייעוץ עו"ד הבקיא בכך. מקווה שעזרתי