אלימות במשפחה- נהלי טיפול משטרה

  • משטרה עצרה בעל בשל חיוג ל100 ללא תלונה אלמ"ב
    בעל ואישה שנפגעו מאד | 09/02/2012 12:28

    שלום רב רציתי לדעת האם למשטרה הזכות לקחת אדם מביתו בשעת לילה בשל העובדה שאישתו התקשרה למוקד 100 ברגע לחץ (תינוקת שפרקה מרפק פעם שנייה וויכוח בין בני הזוג בשל כך) אך עוד באותה שיחה האישה ביקשה שלא תגיעה ניידת כשהשוטרים בכ"ז הגיעו התחננה האישה בפני השוטרים כי לא הייתה אלימות אלא לחץ בשל המרפק הפרוק של הילדה וירדה על ברכיה שלא ייקחו את הבעל..השוטרים התעקשו לקחת את הבעל והשאירו את האישה לבדה להתמודד עם הילדה פרוקת המרפק שמתייפחת בבכי , בנוסף אמר לה הקצין בטלפון תעירי את שני ילדיך שישנים שילכו איתך לב"ח אין ברירה אחרת את הבעל לוקחי. בתחנה הבעל עבר חקירה עד ארבע בבוקר כשאר לאישה לא נותנים לדבר איתו והיא מתחננת רק לדעת איך לקחת את הילדה רק אחרי שעתיים מצאה האשה שומרת לילדים ונסעה לב"ח שם נגשה אליה שוטרת לחקור והאשה אמרה שלא היה כלום וכי מדובר על רגע כעס בו חייגה ל100 והתחרטה מייד. הדבר נבע מפנוק ומרגע של כעס.השוטרים התעקשו הבעל נחקר עד ארבע בבוקר ובסוף הוחלט ע"י קצין להרחיקו מאישתו ל15 ימים ומביתו ל7 ימים(האשה גרה באותו בית מאד הגיוני)הבעל ישן בחוץ אחרי שהשוטרים הלכו איתו לדירה בניידת לקחת בגדים (השפלה איומה מדובר באדם מאד מכובד שהקשר בינו לבין אלימות דמיוני ביותר)בבבוקר התייצבו הבעל והאישה להמשך טיפול האשה לא הצליחה לשיון כל הליהל ובכתה והתחננה לקצין שהיא והילדים לא יכולים בלי הבעל ושאין תלונה מה הם רוצים מהזוג...לא עזר כלום היא אמרה אני אוהבת אותו הוא כל חיינו הוא אדם נפלא אני מתטערת שחייגתי...הוא אמר לה את כנראה אישה תלותית.....לאחר ויכוח הקצין קיצר זאת לשבעה ימים ואח"כ לארבעה (כי לילה אחד חלף) הבעל לא וויתר וניגש למחרת לבמ"ש והשופטת לאחר שזימנה את האישה ביטלה את ההרחקה (הערבות נשארה) . האם המקרה הזה סביר האם המשטרה נהגה ע"פ חוק?(לא ע"פ נהלים ע"פ חוק-למשטרה יש נהלים להגנה על עצמה ע"מ שלא יהיה לכאורה רצח במשפחה, אבל לא ייתכן שיהפכו כל בעל שהתווכח עם אישתו לרוצח...רק בגלל חיוב ל100 שגוי ברגע של בלבול וכעס.. אשמח לתגובה

    • אלימות במשפחה- נהלי טיפול משטרה
      עו"ד יוסף רז | 11/02/2012 19:54

      שלום רב שאלתכם מאוד מורכבת ולא ניתן להשיב עליה בצורה מקצועית על גבי הפורום. מקרים כאלו מחייבים ייעוץ אישי והבנת מכלול התמונה. יחד עם זאת, אוכל לומר באופן כללי שהמשטרה מתייחסת בזהירות רבה לתלונות אלמ"ב בהן האישה מבקשת לחזור בה מתלונתה. הסיבה לכך מובנת- חוששים שהאישה מאויימת וקצין החקירות בתחנה לא רוצה כותרות עיתונים על נשים שנרצחו לאחר שהמשטרה לא התייחסה ברצינות לתלונה. במידה וישנם תנאים מגבילים על הבעל, זומן לחקירה או הוגש כתב אישום, עליו להיוועץ בעו"ד פלילי. בברכה עו"ד יוסף רז

      • עו"ד רז שלום.לא הייתה תלונה במשטרה אלא חיוג ל100
        מכיר את הזוג | 17/02/2012 17:24

        האשה חייגה מתוך רגע של לחץ על בליל דברים לאו דווקא הוויכוח עם הבע אבל מייד התחרטה. הבעל זומן לחקירה וגם האישה הבעל הורק ובאותו לילה שהה כל הלילה בתחנה למרות שהאשיה התחננה שזה לא יקרה. זהו זוג יונים אנשים איכותיים אנימכיר אותם והמשטרה יכלה להבחין בכך מייד. אבל נראה שהייתה להם הנאה כלשהי להתעלל באנשים ברמה הזו. האם הם יכולים לתבוע אזרחית על הנזק הנפשי וההתעללות? ובכל מקרה עדיין לא ידוע אם יוגש כתב אישום. התקווה היחידה הייתה השופטת שהחליטה מייד להוריד את המגבלות.(לפחות לה יש אומץ וחכמה,כסת"ח על חשבון האזרח זה חמור מאד-אדם חף מפשע עד שהוכח אחרת זה החוק במדינה ולא ההיפך.)