עדות שקר

  • תצהיר עדות ראשית שקרי
    תומס | 07/02/2012 01:17

    שלום הגשתי תלונה במשטרה על תצהיר עדות ראשית שקרי וצירפתי ראיות ברורות. מה העונש הצפוי לאדם שכתב את התצהיר? האם נתקלתם במקרה שאדם נכנס לכלא בגלל שכתב פרטים שקריים בתצהיר עדות ראשית?

    • עדות שקר
      עו"ד אלכס גפני | 07/02/2012 17:36

      תצהיר מהווה עדות ראשית. הציטוט מחוק העונשין: עדות שקר[א/117, 118] 237. (א) המעיד בהליך שיפוטי, ביודעין, עדות כוזבת בדבר מהותי לגבי שאלה הנדונה באותו הליך, הרי זו עדות שקר, ודינו - מאסר שבע שנים; עשה כן בעד טובת הנאה, דינו - מאסר תשע שנים. (ב) לענין עדות שקר אין נפקא מינה - (1) אם ניתנה העדות בשבועה או בלא שבועה או בעיצום אחר שהותר על פי דין; (2) באיזו צורה או טקס השתמשו להשבעת המעיד או לחיובו באמירת האמת, ובלבד שהיו בהסכמתו של המעיד; (3) אם בית-המשפט, בית-הדין או הרשות השיפוטית או ועדת החקירה היו מורכבים כראוי או יושבים במקום הראוי, ובלבד שפעלו, כל אחד בתפקידו, בהליך שבו ניתנה העדות; (4) אם המעיד הוא עד כשר ואם העדות היא קבילה בהליך השיפוטי. אינני מכיר מקרים שבהם אדם שהורשע בעדות שקר מרצה עונש מאסר

      • תודה ועוד שאלה
        תומס | 07/02/2012 21:39

        כתוב "לגבי שאלה הנדונה באותו הליך". השקרים המדוברים עליהם הגשתי תלונה במשטרה, אשר כתובים בתצהיר, אינם פרטים שאמורים להכריע את ההליך, אלא טענות חמורות מאוד לגבי שנועדו סתם ללכלך אותי. השאלה - האם זה עדיין יכול להיות תואם לסעיף?

        • המשך התשובה
          עו"ד אלכס גפני | 07/02/2012 23:57

          העבירה של עדות שקר קשה להוכחה, שכן צריך להוכיח את היסוד "ביודעין". אם מדובר בניסיון לפגוע במהימנות של העד, טענה של הצד השני תזכה לתגובה "אמת דיברתי". פגיעה בשם הטוב של עד איננה נושא של הפורום הזה.