פגיעה בפרטיות

  • העלמה והשמדת דברי דואר
    זוהרה | 30/01/2012 20:10

    לאחרונה אני מוצאת מכתבים המגיעים אלי קרועים ומושלכים לפח האשפה כמו גם מכתבים שפשוט הוצאו מהתיבה וגם כן הושלכו לפח. כמו כן נמצא מכתב עבורי קרוע בפח שחסר בו כרטיס שווה ערך כספי. יש לי חשד לגבי המבצעים. ברצוני לדעת האם התעסקות בדבר דואר של אדם אחר היא עבירה פלילית (כמו בארה"ב למשל) והאם ניתן להגיש תלונה במשטרה? אשמח לקבל תשובה בהקדם.

    • פגיעה בפרטיות
      עו"ד איתמר סיון | 31/01/2012 06:35

      הגם שאין איסור קונקרטי על עניין חיטוט בדואר של אחר, על פניו ניתן לייחס כאן עבירה פלילית מכוח חוק הגנת הפרטיות. יש לבחון את פרטי המקרה בצורה מעמיקה יותר, והתשובה כאן כוללנית מדי מטבע הדברים. ברוב המקרים, אם מדובר במעשים שיטתיים, המשטרה חוקרת את העניין - כך שיכול שאם תוגש תלונה במשטרה, אותם חשודים ייחקרו ואולי עצם החקירה תרתיע, הגם אם לא יוגש כתב אישום כנגדם.

      • העלמה והשמדת דברי דואר
        זוהרה | 31/01/2012 08:45

        תודה על תגובתך. שאלתי היא - האם ראוי וכדאי לשים מכתב התראה בתיבות הדואר כדי ליידע את שאר השכנים?

    • חיטוט ופגיעה בדברי דואר של אחרים
      חיים | 31/01/2012 13:46

      זו עבירה פלילית.ראי סעיפים 99 ו- 101 לחוק הדואר וסעיפים 1, 2(1), 2(5) ו- 5 לחוק הגנת הפרטיות.