משקר לאישה

  • משקר לאישה כדי לשכב איתה
    דודו | 28/01/2012 00:18

    אם אני משקר לאישה ואומר לה שאני רווק רק כדי שהיא תסכים לשכב איתי, זה נחשב מעשה פלילי? האם היא יכולה לתבוע אותי בבית משפט על כך למרות שהכל היה בהסכמה? הרי סך הכל זה היה מעשה לא מוסרי, אבל האם הוא גם לא חוקי?

    • משקר לאישה
      עו"ד אלכס גפני | 28/01/2012 10:01

      שלום, דודו! עבירת אינוס של חוק העונשין מורכבת בשני חלקים: האחד נוגע לקיום יחסי המין, והשני נוגע להסכמתה של האישה ליחסי המין האלה. ההבדל בין התנהגות נורמטיבית לבין עבירה נמצא בשני: אם יוכח כי הסכמתה של האישה הושגה בעקבות הצגת מצג שווא הרי שמדובר בעבירה . כל זה תאורטי , כמובן. יחד עם זאת לאחרונה הרשיע בית משפט מחוזי בירושלים אדם שקיים יחסי מין עם אישה לאחר שהסכימה לקיום יחסי מין בעקבות הצגת מצג שווא שהציג כאשר טען באוזניה שהוא יהודי , למרות היותו ערבי . הנ"ל הורשע ונידון לאחר הערעור לתשע חודשי מאסר בפועל.