ריבוי נישואין

  • בעלי התחתן בכאילו עם אחרת
    אילנה | 26/01/2012 07:00

    אני ובעלי פרודים כבר כשנתיים וחצי. אני לא יהודייה והוא יהודי ולכן התחתנו בקפריסין ולמען הסר ספק כשחזרנו לארץ נרשמנו במשרד הפנים כנשואים וכך זה עד היום. לפני שנה וחצי בעלי ערך חתונה בכאילו עם אשה יהודייה. בחתונה הייה רב וחופה וכתובה והכל כמו שצריך ולכן כמו שאני מבינה מבחינת הדת הנישואין האלו תקפים. למייטב ידיעתי הם לא נרשמו ברבנות כי מן הסתם לא היו מאשרים להם את זה. האם הוא עבר עברה פלילית של ריבוי נישואין?

    • ריבוי נישואין
      עו"ד יוסף רז | 26/01/2012 11:31

      שלום רב המקרה שתיארת לא ברור כלל - אינני מבין מה משמעות "התחתן בכאילו" בכל מקרה, יש לבחון כל מקרה לנסיבותיו, תקפות נישואין האזרחיים בחו"ל ותקפות נישואין הדימיוניים בארץ כעיקרון ריבוי נישואין הינה עבירה פלילית. בברכה עו"ד יוסף רז

      • הבהרה
        אילנה | 26/01/2012 17:29

        כשאמרתי "התחתן בכאילו" אני התכוונתי לזה שהם ערכו חתונה, אבל הרי הם לא יכולים להירשם כנשאוים כי רשום במשרד הפנים שהוא נשוי לי. לגבי השאלה השניה, הנישואין שלנו תקפים בארץ ואנחנו רשומים כנשואים במשרד הפנים, הנישואין החדשים שלו בספק רב מאוד, כי הרי לא יכולים לרשום אותו כנשוי לאחרת אם הוא כבר נשוי. אני חושבת שהשאלה העיקרית שלי היא האם הנישואין שהוא ערך שכללו את כל הדברים הנחוצים לפי ההלכה אבל ללא רישום ברבנו או במשרד הפנים נחשבים בעיניי החוק כנישואין לצורך דיון בריבוי נישואין?

        • החוק לא אוסר אליו לעשות חגיגה
          עורך דין בכאילו | 26/01/2012 20:14

          כל עוד שהוא לא נרשם ברבנות זה ייחשב כסתם עוד חגיגה ומותר לו לחגוג כמה שהוא רוצה עם איזה חברים שהוא רוצה כולל עם החברה שלו, עם רבנים ועם כל בן אדם שהוא יחפוץ ולכן לפי הבנתי אין כאן שום עבירה פלילית, לפי דעתי כדאי שתתעסקי יותר באיך לקדם את חייך ופחות באיך לדפוק את מי שהיה בעבר לצידך.

          • לעורך דין בכאילו
            אילנה | 26/01/2012 21:26

            לידיעתך אני שואלת כי זה לא כלכך ברורר, במיחד כי בחוק כתוב "נישואין לרבות קידושין". אני סך הכל צריכה הבהרה בדבר. ודרך אגב אל תתעסק במי דופק את כי זה לא עניינך. אם הוא "היה לצידי" כמו שכתבתה לא היינו מגיעים לזה בכלל.