הברחת מוצרים

  • הברחת מוצרים למדינות אחרות
    איציק | 25/01/2012 06:12

    אם נגיד אני מבריח למדינה אחרת(בעזרת דואר לא באופן אישי)משהו שלא חוקי באותה מדינה אבל חוקי פה בישראל(כמו למשל צמחי גאת) האם סביר שאני יעמוד לדין על זה? האם יעמידו אותי לדין פה בארץ או שהמדינה הזרה תצתרך לדרוש לחקור אותי ולהעמיד אותי לדין?.

    • הברחת מוצרים
      עו"ד יוסף רז | 25/01/2012 06:51

      שלום רב הפורום לא נועד לסייע בתכנון עבירות פליליות!

      • מה? אני רק שואל אם זה לא חוקי בארץ
        איציק | 25/01/2012 19:05

        ואם כן מה יכול לקרות במקרה בוא מישהו עושה את זה.על כל ההודעות בפורום פה אתה יכול לומר את מה שאמרת.מקווה שמישהו יענה לי..

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 26/01/2012 11:29

          אם אדם עושה מעשה שלא נחשב כעבירה על חוק העונשין בישראל- הוא לא יחקר על כך בארץ ולא יועמד לדין. הסכמי הסגרה בד"כ כוללים רכיב של הדדיות- על המעשה להיות עבירה פלילית בשתי המדינות, כך שגם הסגרה במקרה שכזה ככל הנראה לא תבוא בחשבון. אם אותו אדם יגיע למדינה בה עבר עבירה לפי חוקיה, או למדינה אחרת שלה הסכם הסגרה וגם שם המעשה נחשב כעבירה, אזי ירחף מעליו סיכון להעמדה לדין או הסגרה. מקווה שהסוגיה הובהרה