מעורבות משפחת המתלונן בחקירת מקרה אלימות

  • התייעצות בקשר למקרה אלימות קשה- תיקון
    קטיה | 25/01/2012 00:13

    קרובת משפחה שלי נפגע קשות מבחור שעימו ניהלה קשר רומנטי. בתחילת הקשר הבחור הראה סימני שתלטנות וקנאה ועקב אחירה לכל מקום, בהמשך איים שיתאבד אם תפרד ממנו, איים עליה שיפגע בה ובבתה בת 5 , שהיא לא הבת שלו. בהמשך הרים יד עליה ועל בתה, בסופו של דבר זה התדרדר שמכותיו גרמו לה לשברים וזרק אותה מהחלון מהקומה הרביעית .היא נמצאת כבר חודש בבית חולים תל השומר כי בסורוקה לא יכלו לספק לה טיפול הולם, מניתוח לניתוח, עוברת פיזיותרפיה להחזרה תנועה תקנית של עיניים, מקבלת מזון דרך זונדה, חצי גופה משותק. ילדתה בבית בהלם טוטאלי.המשפחה של הבחור הזה מבוססת ובעלת קשרים רבים, הם שכרו עורך דין וקו הגנה שלהם הוא שקרובת משפחה שלי התאבדה ואיימה עליו אפילו. הבחור המכה ואמו מטרידים את המשפחה שלי ופעם אחת באו לביתה של דודתי כשרק בנה היה בבית, הילד התמים פתח להם את הדלת והם נכנסו לבית בלי רשות וחיפשו בחדרים את ביתה של קרובת משפחתי שנפגעה. הבן אדם הזה מאוד אלים ומסוכן וצריך להיענש. מה לעשות כדי שהפושע יקבל את עונשו? מה התהליך שיש לעבור כדי להוכיח את אשמתו? האם צריך לשכור את שירותיו של עורך דין או שהמדינה מטפלת בזה?

    • מעורבות משפחת המתלונן בחקירת מקרה אלימות
      עו"ד יוסף רז | 25/01/2012 06:48

      שלום רב כעיקרון אינכם צריכים לעשות כלום (אני יוצא מנקודת הנחה שבשל חומרת העניין המקרה נחקר על ידי המשטרה). המשטרה תסיים חקירה ותגיש מסקנותיה לפרקליטות אשר תפעל בהתאם לראיות. ישנן זכויות לנפגעי עבירה ובאפשרותכם לשכור עו"ד שיעמוד עליהן, אולם הדבר בהחלט לא חובה.

      • תודה, עוד שאלה בנושא
        קטיה | 25/01/2012 09:01

        מהם הזכויות של נפגעי עבירה או איפה אני יכולה לברר לגביהם? האם ניתן לסמוך על עבודת המשטרה? האם מקרה מסוג זה ניתן "לטאטא מתחת לשטיח"? אם אנו נחליט לשכור את שירותיו של עורך דין מה בערך התעריף לשירותיו?תודה רבה

      • עוד דבר
        קטיה | 25/01/2012 09:27

        במשטרה סבורים כי מדובר במקרה התאבדות כי המשפחה של הפושע דאגה ליצור רושם כזה. החקירה סגורה והם לא מוכנים לקבל עדות מאף אחד מבני המשפחה והחברים של הנפגעת. ברגע שמדובר בניסיון התאבדות המשטרה לא צריכה לעבוד קשה ולחקור כפי שהיא מעדיפה לעשות בדרך כלל. מה לעשות על מנת שהצדק יצא לאור ושתתחיל חקירה פלילית נגד הפושע?

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 25/01/2012 11:05

          שלום רב אני מבין שהתיק נגדו נסגר- האם את בטוחה בכך? מדובר במקרה מאוד מורכב ולא ניתן להשיב בצורה מלאה על גבי הפורום. יחד עם זאת, את התיק נסגר ניתן להגיש ערר על סגירת התיק. לגבי ייצוג משפטי- כל עו"ד מתמחר את שירותיו באופן שונה ואין תעריף אחיד בעניינים אלו. תוכלי לקרוא על זכויות נפגעי עבירה במאמר שכתבתי ופורסם באתר זה: http://www.lawforums.co.il/objDoc.asp?PID=968&OID=387356&DivID=1#topArt לטעמי עליכם כמשפחה לגשת לייעוץ משפטי אצל עו,ד פלילי שמייצג נפגעי עבירה.

          • מצב התיק כעת
            קטיה | 26/01/2012 01:06

            החקירה המתנהלת על ידי המשטרה היא בדבר"מקרה התאבדות" כמו שהם קוראים לזה וזו לא חקירה פלילית נגד הפושע, לפי המידע שבידי  ומכיוון שאני לא הגורם הראשון אנ לא יודעת כמה הדבר אמין.בכל מקרה המון תודה על העזרה עד כה