המשך, נקטע לי

  • הטרדה מינית
    קארין | 23/01/2012 14:36

    לפני למעלה משנה התחלתי לקבל שיחות וידאו לטלפון הנייד, בהן נראה המתקשר מאונן. השיחות התקבלוממספר חסום . מהר מאד הפסקתי לענות, אך ההתקשרויות הפכו תכופות, מידי יום, ונמשכו 4 חודשים.

    • המשך, נקטע לי
      קארין | 23/01/2012 14:58

      הגעתי למשטרה כל שבוע להתלונן, מצויידת בנייד שמראה על עשרות שיחות וידאו. התעלמו ממני 4 חודשים. השיחות 2התקבלו בעיקר כאשר הייתי בעבודה, הדבר גם פגע בריכוז בעבודה, וכן חשדתי בכל גבר. בתקופה ההיא ניהלתי חנות והייתי

      • הטרדה מינית
        עו"ד גיל משה | 23/01/2012 18:03

        שאלתך קטועה. נא השלימי אותה.

        • תודה לך
          קארין | 23/01/2012 18:33

          בתקופה ההיא הייתה בתהליך של גיוס עובדים, מה שהעלה את חשדי יותר... כעבור 4 חודשים, כאשר בני הפעוט ענה בטעות לשיחה, נשברתי והתחלתי "לאיים" במשטרה. בסופו של דבר, חוקרת מקסימה נעזרה בחברתה שעבדה בחברת הסלולאר והוציאה מפרט שיחות נכנסות. הפלא ופלא, התגלה כי המטריד הוא עובד שעבד אצלי שבוע והתגלה כלא מתאים לעבודה. הוא זומן לחקירה, קישקש הרבה ולבסוף הודה. לאחר כשבועיים התגלה כי התקשר גם למנהלת אחרת שניסתה אותו כעובד. מידי פעם לצערי, מזדמן לי להתקל בו והעניין די מחלחל... לא הייתי רוצה להתעלם מהעניין. אני יכולה לתבוע? מה בעצם אוכל להשיג מהתביעה? יש טעם? מה עוד ניתן לעשות? המון תודה!

          • המשטרה מחויבת לחקור תלונה כזו
            עו"ד | 23/01/2012 21:58

            לא ברור מדברייך מדוע המשטרה החליטה לא לחקור בעניין תלונותייך או שמא הדבר נחקר והוחל הליך פלילי. בעיקרון, במידה והגשת תלונה, המשטרה מחויבת לחקור את העניין (מתיאורך עולה מסכת עובדתית של הטרדה מינית, ולא רק שלך), ואת חומר הראיות - ככל שיימצא כזה - להעביר לתביעה לצורך קבלת החלטה אם להגיש כתב אישום. לכן לא ברור אם הגשת תלונה באופן רשמי, מה הכוונה בחוקרת שסייעה לך, ומה הסתיים במסלול הפלילי שבו התחלת. מעבר לכך, לדעתי, לפי החומרים שיש בידך כעת, באפשרותך להוציא צו למניעת הטרדה מאיימת כנגד אותו אדם, בהתאם לחוק למניעת הטרדה מאיימת, התשס"ב-2001. הפרת הצו היא כמובן גם-כן עניין פלילי.