חיפוש לא חוקי

  • יחידת עוז פרצה אלי הביתה ללא נוכחותי
    קיקה | 01/01/2012 19:13

    לפני כשבוע יחידת עוז נכנסה אלי הביתה דרך עליית הגג ותפסה את הובדת הזרה שעבדה אצלי. אף אחד לא היה בבית למעט העובדת. הם השאירו מסמך של "החלטת שופט/צו כניסה למקום מגורים בהתאם לסעיף 13ה (ג) לחוק הכניסה לישראל". בחוק בסעיף הנ"ל רשום שהם יכולים להכנס רק לאחר שאיתרו את בעל בית המגורים. האם כניסתם חוקית בכלל? תודה

    • חיפוש לא חוקי
      עו"ד יוסף רז | 02/01/2012 13:40

      שלום רב יש לבחון מה בדיוק כתוב בצו השיפוטי והאם היה מישהו בבית שנחזה להיות בעליו או הייתה להם סיבה אחרת להיכנס בכוח לבית. על פניו נשמע שביצוע החיפוש לא עמד בדרישות החוק. בברכה עו"ד יוסף רז

      • מיליון תודות! רצ"ב הצו
        קיקה | 02/01/2012 14:27

        תודה על התשובה. אני מצרפת את הצו שהשאירו. בבית היתה רק העוזרת שהתחבאה בחדר הארונות - הפ נכנסו דרך דלת בעליית הגג בקומה השלישית... ואם מדובר בחיפוש לא חוקי - את העוזרת כבר גרשו מהארץ כך שלא אוכל לעזור לה אבל האם זה עוזר לנו במשהו בהתדיינות והחקירה ברשות ההגירה? מיליון תודות

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 02/01/2012 16:46

          שלום רב איננו נוהגים לפתוח קישורים בפורום (מטעמי בטיחות) ובוודאי שלא נוהגים לקרוא מסמכים משפטיים ולחוות דעה עליהם. אין זה מקצועי וחורג מגדרי הייעוץ שניתן בפורום. אם אכן בוצע חיפוש בניגוד לחוק הדבר אכן יכול להוות טענת הגנה טובה, אולם לצורך זה עליכם להיוועץ בעו"ד שיבחן את חומר הראיות בכללותו. בברכה עו"ד יוסף רז