זיוף רישום שעות עבודה

  • שינוי שעות עבודה בסתר
    א.א. | 01/01/2012 10:18

    חברתי מקבלת משכורת גלובלית ללא שעות נוספות, במהלך חודש אחד בלבד בשנה שעברה שינתה את דיווחי שעות העבודה ע"מ להגיע למכסת השעות הדרושה כדי שלא ירדו לה ימי חופשה, התיקון היה בסך של 7 שעות עבודה(פחות מיום עבודה ),כאמור,אינה מקבלת שעות נוספות ובמשכורת באותה העת קיבלה את הסכום שמקבלת כל חודש,מבקר הפנים שערך ביקורת במערכת שעון הנוכחות גילה זאת ובדוח המליץ על בחינת המשך העסקתה,העובדת שנמצאת כעת בחופשת לידה הוזמנה לשיחה ע"י המעסיק שאמר שזהו מקרה חמור של גניבה ואם היא רוצה שהדבר ייסגר בצורה שקטה ללא משטרה ורישום פלילי כדאי לה להתפטר(סוג של איום במסווה של"אני בעדך"). חברתי שהייתה נסערת הסכימה להצעה אך לא נחתם דבר בין הצדדים, הם עוד צריכים להחזיר לה תשובה מה החליט היועץ המשפטי של העסק. השאלה שלי היא האם העובדה שבפועל לא נגנב ולו שקל אחד מהמעסיק ושהיא נמצאת עדיין בחופשת לידה האם הם יכולים לפטר על דבר כזה, האם זה עניין פלילי חמור? האם במידה ואינה רוצה להתפטר ובכל זאת מפטרים אותה על בסיס פלילי האם עדיין תופס החוק לגבי אי פיטורים בזמן חופשת לידה? תודה מראש.

    • זיוף רישום שעות עבודה
      עו"ד יוסף רז | 01/01/2012 15:48

      שלום רב מדובר במקרה מורכב ואפתח ואומר שכל מענה שינתן על גבי הפורום- לא יהא מספק ורצוי מאוד להיוועץ בעו"ד באופן פרטני. תשובתי ניתנת באופן כללי בלבד! לעניין הרישום הכוזב- עולה חשש לעבירה פלילית חמורה- בהיבט של זיוף/ניסיון לקבל דבר במרמה וכיו"ב. אתה אומר שלא קיבלה דבר, אך מטרת הרישום, אם הבנתי נכון, הייתה למנוע ניצול של יום חופש- לזה קוראים קבלת דבר במרמה או לפחות ניסיון לקבל דבר במרמה. באפשרות המעסיק להגיש תלונה במשטרה וייתכן מאוד ותלונה זו תיחקר ויפתח תיק בעניין. לדעת האם יגיע עד כתב אישום- מוקדם מדי. במידה והמעסיק בא בדרישות מוגזמות בתמורה לשתיקתו -יש חשד לסחיטה. אבל דרישה שתתפטר לא נשמעת לי כדרישה מוגזמת. ייתכן ובפורום דיני עבודה יחלקו עלי. לגבי האפשרות לפטרה- בשאלה זו עליך להיוועץ בעו"ד המתמחה בדיני עבודה- פנה לפורום דיני עבודה שבאתר. בברכה עו"ד יוסף רז