כניסה שלא כדין לבית העסק

  • פריצה לעסק
    אנונימי | 29/12/2011 18:01

    אני שוכר עסק אשר לאחרונה החלטתי לסגור אותו, החוזה עדיין בתוקף ואני משלם את התשלומי שכירות במלואם. העסק עמד סגור עם כרל הציוד בפנים ויום אחד קיבלתי טלפון מחבראת האבטחה כי בוצעה כניסה לעסק באמצע היום. מסתבר כשהעגתי לשם כי בעל הנכס הזמין פורצים והחליף את המנעולים במקום ללא הודעה והתראה מוקדמת וללא הצדקה. הזמנתי משטרה והגשתי תלונה ,לאחר שיחה עם בעל הנכס אמר כי קיבל פניות שונות ש"מישהו" מעוניין לפלוש למקום ולכן הגן על הנכס שלו. לאחר דין ודברים כנראה הבין שעשה מעשה מטופש ושלח שליח אשר מסר לידי את המפתחות החדשים. על אילו סעיפים אני יכול לתבוע אותו? נגרמה לי עוגמת נפש גדולה מיותר לציין

    • כניסה שלא כדין לבית העסק
      עו"ד יוסף רז | 29/12/2011 19:09

      שלום רב אתה מבקש לתבוע אותו ולכן הפורום המתאים לכך יהיה פורום העוסק במשפט האזרחי (אולי נסה בפורום בתי משפט). בפן הפלילי אוכל להגיד שבאפשרותך להגיש נגדו תלונה במשטרה. הייתי גם ממליץ שתתייעץ בעו"ד בטרם תפעל כי במקרים כגון זה, לעיתים הטיפול בתיק הפלילי יכול להכריע את הטיפול בתיק האזרחי ולכן חשוב לפעול בצורה מושכלת. בברכה עו"ד יוסף רז