פטירת מתלונן במהלך משפטו

  • בהגשת כתב אישום באם נפטר הנפגע
    רומי | 27/12/2011 20:20

    היי ברצוני לשאול מה קורה כאשר ישנה תביעה, וכמעט מרשיעים את הנאשם ופתאום נפטר הקורבן, מה אז מחליטים בביהמ"ש? האם מגישים כתב אישום או לא? שאלה נוספת - מה קורה כשמגישים כתב אישום אחד על רצף של אירועי שוחד אולם הצדדים אינם קשורים זה לזה, ומבקשים מאותו עו"ד לפצל את כתבי האישום?

    • פטירת מתלונן במהלך משפטו
      עו"ד יוסף רז | 28/12/2011 06:37

      שלום רב התשובה לשאלתך תלויה במספר נסיבות. אם נפטר לאחר שהעיד ברוך דיין האמת ואין מניעה להרשיע. אם נפטר לפני שהעיד יש בעיה ותלוי איזה גרסה מסר במשטרה והאם ניתן יהיה להגישה במשפט. לגבי פיצול כתב אישום- אם הוגש כ"א הכולל מספר אישומים הרי שקיים חוט מקשר. השיקול איך להגיש את כתב האישום מסור לתביעה בהתאם לחוק. אם פעלה כחוק דייינו. בברכה עו"ד יוסף רז