תנאים להסגרה

  • הסגרה מארה"ב לישראל
    ריקי | 27/12/2011 15:36

    שלום, רציתי לשאול, מה תנאי ההסגרה מארה"ב לישראל, אם הבן אדם אזרח ישראלי שעשה בארץ עבירות הונאה בהיקפים גדולים והינו נמאה בארה"ב לא חוקי (ללא גרין כארד).האם יש בכלל הסכם הסגרה עם ארה"ב עלעבירות הונאה?

    • תנאים להסגרה
      עו"ד | 27/12/2011 15:53

      כדי שאדם יוסגר ממדינה למדינה לצורך העמדתו לדין יש צורך בהסכם הסגרה בין המדינות (ויש בין ארה"ב לישראל הסכם כזה), וכן יש צורך שבשתי המדינות תהיה קיימת עבירה פלילית דומה בקשר למעשים המיוחסים לו.במקרה כזה ישראל תצטרך להגיש בקשת הסגרה לארה"ב, שתידון בבימ"ש בארה"ב (ככל הנראה עם מעצר של הבחור). בימ"ש האמריקאי יצטרך להחליט, על סמך מה שיוצג לו, אם יש להסגיר את הבחור או לא. היות ואתה אומר שהאדם נמצא ממילא במעמד של שוהה בלתי חוקי בארה"ב, סביר להניח שההליך יסתיים ממילא בגירוש לישראל של הבחור (סביר להניח שלצורך הליך ההסגרה הבחור ייעצר, ואז או יוסגר או יגורש). הגשת בקשת הסגרה אינה סוף פסוק. האדם שאת הסגרתו מבקשים יוכל להתנגד לבקשה, על-פי הטעמים שמעמיד לכך הדין האמריקאי.